• Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Hockeyvrouwen houden na winst aansluiting

EDE De Edese hockeyvrouwen boekten in en tegen Zwolle een regelmatige 0-2 zege.

Daarmee behouden de Edesen aansluiting in de eerste klasse. De eerste drie ploegen gaan rechtstreeks over naar de overgangsklasse.  De nummer vier gaat P/D wedstrijden spelen.

De stand is nu: 1. Gooische 17 - 41; 2. Zwolle 17 – 41; Naarden 16 – 35; 4. EHV 17 - 31 en 5. Ede 17 – 26. ,,De achterstand is fors, maar we ontmoeten EHV en Naarden nog", kijkt Dymphe Laan vooruit.

Het Ede team leverde de laatste twee seizoenen geen punt in tegen Zwolle. En dat werd nu dus met de 0-2 voortgezet.

,,Ede begon goed en konden redelijk goed onder de druk uit hockeyen. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Anneke van Dam. Ik hoop dat zij vrijdagavond weer fit is voor de Silver Cup halve finale tegen Schaerweijde."

Uit het niets kwam Ede op een 0-1 voorsprong.  ,,Ik kwam via rechts de achterlijn binnen en wist de bal onder de keepster door de spelen", glunderde Laan.

Vlak hierna kreeg Ede een tweede kans op een doelpunt. Meike Verhoef speelde de bal goed door de benen van de keepster. ,,Maar een speelster van Zwolle wist de bal met een duik uit het doel te halen", sipte de speelster. Ook Zwolle kreeg kansen maar scoorde niet.

,,In de tweede helft stonden wij tactisch gezien net iets beter. We wisten Zwolle eerder op te vangen zodat zij niet op de counter kunnen spelen", analyseerde Laan.

Ede kreeg meerdere kansen en  strafcorners. Bij een van deze strafcorners wist Isa Draaijer de bal hard te schieten. De bal wordt van de lijn gehaald door een Zwolse voet.

,,Een strafbal volgde maar ik wist die niet te verzilveren", baalde Dymphe Laan na afloop. Zwolle ging fysieker spelen en dat leverde kaarten op.

,,Ede beslist daarna de strijd met het tweede doelpunt. Na een mooie scoop van Isa Draaijer wist de weer van een blessure herstelde Sarah Driessen (0-2) te scoren", jubelde Laan.

Hoewel de thuisclub nog wat strafcorners kreeg werd het niet meer gevaarlijk. Mede door goed keeperswerk van Alieck Keilman.

,,Deze 0-2 voelt achteraf goed aan. Die gemiste strafbal had me anders nog lang achtervolgt", besluit een tevreden Laan haar relaas.

Vrijdagavond wacht Ede de halve finale in de strijd om de Silver Cup./ De wedstrijd tegen Schaerweijde begint om 20.30 uur.

Zondag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd (12.30) tegen Apeldoorn.

Later meer Ede mannen die met 5-2 verloren bij Hattem. Zij waren nog niet bereikbaar voor commentaar.