• Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Hockeyteams winnen in Enschede

EDE De Edese hockeyteams gingen op bezoek bij het Enschedese EHV. De vrouwen wonnen met 2-3 en de mannen zelfs met 2-7.

Daarmee behouden beide teams kans op promotie naar de overgangsklasse.

De mannen bezetten in de eerste klasse nu de vierde plaats die goed is voor P/D wedstrijden. Koploper is IJsseloever met 49 punten, gevolgd door Hattem (46), Upward (45) en Ede met 41 punten. De eerste drie ploegen gaan in ieder geval promoveren.

Ede speelt nog tegen Gron. Studs (uit), IJsseloever en Beuningen (uit).

De vrouwen bezetten in de eerste klasse na de zege op EHV de vijfde plaats.  Koploper is Gooische met 47 punten, gevolgd door Zwolle (45), Naarden (43), EHV (32) gelijk met Ede. De hockeyvrouwen spelen nog tegen GHBS (uit), Naarden en Beuningen (uit).

Beide teams hebben nog kansen maar het niet volledig in eigen hand om rechtstreeks te promoveren.  

[MANNEN} Ede won met 2-7 bij EHV en wisten in het eerste kwartier drie keer te scoren. Twee keer Stijn Draaijer die met de backhand scoorde.

,,Dit deed hij tijdens een strafcorner. Daarna kwam een wonderschone goal van Renaldo de Bock bij die drie man uit wist te spelen en de bal in de linker kruising liet belanden. Dat was ook de ruststand", liet Kaj van der Molen direct na afloop weten.

In de tweede helft was het wederom Stijn Draaijer die twee keer wist te scoren. ,,Daarnaast vonden ook Bas Wolters en A1 invaller Jiddo van der Vlist het net", besloot Van der Molen tevreden zijn terugblik. EHV wist twee keer wat terug te doen en gaf de score een iets beter aanzicht:2-7.

VROUWEN Ede speelde in Enschede een spannende wedstrijd tegen de directe concurrent om de vierde plek EHV.

,,Wij begonnen niet goed aan de wedstrijd. Niet fel genoeg en technisch gezien liep het ook niet lekker (veel stopfouten)", was Ede speelster Dymphe Laan kritisch.

Het was de thuisclub die dit afstrafte: 1-0.  ,,Door een dekkingsfout in de verdediging en het half afstappen wist EHV zich makkelijk door ons middenveld en verdediging te worstelen."

Ede ging met een 1-0 achterstand rusten. In de tweede helft was Ede beter bij de les.

,,Er gebeurde veel en de gelijkmaker via Julot Westermeijer (1-1) was een opsteker. Die kwam uit een strafcorner van Noor Groenen", had Laan gezien.

Het werd zelfs 1-2 voor Ede. ,,Emma van de Kuit werd door de keepster van EHV onderuitgehaald en een strafbal. Ik wist hard binnen te pushen", glunderde Dymphe Laan.

De wedstrijd werd wat ontsiert door de scheidsrechters die kwistig met kaarten strooiden. ,,Wij profiteerden het beste van de overtal situatie. Eerst kwam EHV nog langszij: 2-2.  Uit een strafcorner werd keepster Alieck Keilman gepasseerd. Het was Isa Draaijer die uit een strafcorner de bevrijdende 2-3 scoorde", jubelde Laan aan de telefoon.

Zij vond dat Ede niet het beste spel had laten zien, maar de drie punten verdiend waren.

,,Blijven geloven in eigen kunnen en vechten als team", besloot Dymphe Laan.