• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Hockeyteams scoren een punt

EDE De oogst van de Edese hockeyteams was mager dit weekeinde. De mannen wisten het bezoekende Hilversum niet te verslaan: 3-3.

In Oldenzaal gingen de vrouwen bij Bully met 2-1 onderuit.

,,Tevreden met de 3-3 eindstand waren beide ploegen niet. Misschien zegt dat genoeg. Ik vond dat mijn ploeg niet heeft gebracht wat zij kunnen. De spelers deelden in de kleedkamer die visie", opende Ede trainer Bastiaan Bunnik.

Een goede eerste helft in de overgangsklasse B met een laag rendement betekende een 1-1 ruststand.

,,Luke Dommershuijzen (archieffoto) scoorde uit een corner en dat betekende de 1-1. De 0-1 kwam eveneens voort uit een onhandig moment van mijn ploeg bij een corner."

In de tweede helft zette Stijn Draaijer Ede met een velddoelpunt op 2-1. Daarna was het een minuut of twee chaos in mijn ploeg. Hilversum profiteerde en kwam op 2-3. Het was Rensjan Bakker die de 3-3 liet aantekenen. Een puntje maar er had meer ingezeten", eindigde Ede coach Bunnik.

VROUWEN Na vijf zeges op rij moest Ede een 2-1 nederlaag slikken bij Bully (Oldenzaal).

,,Een tegenvaller en misschien onterecht. Maar de thuisclub was dodelijk effectief. Twee kansen twee doelpunten. Dan doe je het gewoon goed", keek een teleurgestelde Dymphe Laan terug.

Bully was steeds een stap eerder bij de bal. Dat resulteerde in de niet onverdiende 1-0 voorsprong voor de thuisclub. ,,We zaten totaal niet in de wedstrijd", ging Laan verder.

De tweede helft was Ede beter bij de les.

,,Kansen waren er wel. Ook veel strafcorners en proberen met varianten de verdediging van Bully te passeren. Maar het was te vaak 'net niet', ging de Ede speelster verder.

Vijf minuten voor tijd komt de wedstrijd in een beslissende fase.

,,Ik benutte een strafbal en bracht de stand op 1-1. Via een counter weet Bully een strafcorner te behalen in de laatste minuut. Deze kan door Anneke van Dam net niet worden gestopt. De 2-1 was een feit", sloot Dymphe Laan balend af.