• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeyers weer bij de les

Ede Ede liet er tegen Apeldoorn geen gras overgroeien. Met een 8-1 zege liet de ploeg zien dat het menens is te promoveren naar de overgangsklasse.

Dat zal nog lastig genoeg worden. Ede telt op de nummer drie Upward vier punten achterstand. Mocht Ede vierde worden is het veroordeeld tot P/D wedstrijden. Er zijn nog vier speelronden te gaan.

,,We hebben ons, na een aantal moeilijke weken, vandaag (zondag) weer eens van onze beste kant laten zien", meende speler Kaj van der Molen.

Ede begon dwingend aan de wedstrijd met negentig procent balbezit. ,,De wedstrijd werd perfect gecontroleerd. De eerste goal viel na ongeveer een kwartier spelen. Stijn Draaijer benutte een strafcorner met een sleeppush in de rechter kruising:1-0."

Daarna liep het als een hockeytrein. Stijn Draaijer die in een strafcorner zag dat er te weinig ruimt was voor een sleeppush. Hij draaide naar zijn backhand en schoot feilloos binnen: 2-0.

In de tweede helft ging Ede door met hetzelfde goede spel als de eerste helft.

,,De doelpunten werden gemaakt door Pieter Hoekstra 2x, Max Ostermeijer 2x en dat was 6-0. Daarna wist Apeldoorn nog wat terug te doen door uit een corner de rebound te scoren, waardoor er een stand van 6-1 op het scorebord kwam te staan. Daarna waren het Lennart Bakker en Luke Dommershuijzen die het net nog wisten te vinden. De eindstand werd dus bepaald op 8-1", besloot Van der Molen.

 Ede gaat zondag op bezoek bij het Enschedese EHV.