• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Hockeyers Ede zetten eerste stap richting promotie

EDE De Edese hockeyers zijn de play-offs met een 4-5 winst bij Weer gestart.

Ede, de beste nummer vier van de eersteklassers zag Weert de slechtste eersteklasser van de nummers vier voortvarend starten.

,,We kwamen ongelooflijk slap voor de dag en hadden moeite met het positiespel van Weert", keek Ede speler Kaj van der Molen kritisch terug.

Toch wist Stijn Draaijer snel Ede via een strafcorner op een 1-0 voorsprong te zetten. Weert wist al snel terug te komen door de 1-1 te maken ook via een strafcorner.

,,Kort hierna kwamen we op achterstand door nog een strafcorner van Weert. Met een 2-1 achterstand gingen we de rust in", sipte Van der Molen.

,,In de rust hebben we met elkaar gesproken om te zorgen dat het beter zou gaan. Dit was nodig, want als wij niets zouden veranderen hadden we het nooit gered", ging de Ede speler verder.

In de tweede helft speelde Ede een stuk beter en veel feller. Ede kreeg al snel een strafcorner welke werd benut Stijn Draaijer: 2-2. 

Maar weer toonde de thuisclub veerkracht en snel de 3-2 op het scorebord te zetten.

,,Dit was een domper, omdat wij het idee hadden dat Ede er overheen kon gaan. Hierna werd het gelukkig 3-3 door Lode Draaijer die fantastisch combineerde met zijn broer Stijn Draaijer en daarna binnen wist te pushen. De 3-4 werd kort daarna gemaakt door Stijn Draaijer via een strafcorner", glunderde Van der Molen nog na.

Weert bleef gevaarlijk via de lange hoge ballen waarmee vrij snel de gelijkmaker 4-4 werd gescoord.

,,De laatste vijf minuten waren ontzettend spannend en zenuwslopend. Ede wist nog een strafcorner te forceren en er werd afgefloten. Dit betekende dat alleen de corner nog genomen mocht worden.  Stijn Draaijer sleepte fantastisch binnen en maakte zijn vierde van deze wedstrijd. De eerste winst in het tweeluik met Weert was binnen", besloot Kaj van der Molen opgelucht.

Hij en zijn maatjes, daarin gesteund door coach Eveline van der Pas toonden zich niet tevreden over het verloop van deze eerste wedstrijd.  Zaterdagmiddag is de return op sportpark De Bosrand tegen Weert.

Mocht Ede winnen is de best of three'' al beslist. In het geval Ede verliest ontmoeten beide ploegen elkaar zondagmiddag weer in Ede voor de alles beslissende kraker.

In de tweede ronde wacht overgangsklasser Zwolle die op een P/D-plek degradatie eindigde.