• Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Grote nederlaag Edese hockeyvrouwen

EDE Ede heeft tegen het op de tweede plaats staande Gooische een 1-8 nederlaag geleden.

Door deze nederlaag zakt Ede naar de zesde plaats in de eerste klasse. De kans om bij de eerste drie te eindigen, en daarmee te profiteren van de versterkte promotie lijkt ver weg.

De achterstand op het op de derde plaats staande Naarden is zes punten met een wedstrijd meer gespeeld.

,,Tegen Gooische een lastige en goed hockeyende ploeg een lastige klus. Ik heb nog nooit van deze ploeg gewonnen", opende Ede speelster Dymphe Laan.

Zij nam goede gevoelens mee na de laatste training. ,,Een stunt leek in de lucht te hangen. Maar niets was minder waar", ging zij verder.

Ede begon redelijk aan de wedstrijd. Beide ploegen lieten zien dat ze graag wilde hockeyen en wilde winnen.

Met kansen over en weer namen de gasten de leiding. ,,Uit twee strafcorners werd het 0-2. Echte veldkansen hebben ze niet gehad. Ede kreeg ook 4 of 5 strafcorners, maar deze gingen er niet in", had Laan genoteerd.

Uit het niets scoorde Gooische de 0-3. Ook de ruststand.

In de tweede helft scoorde Gooische snel de 0-4. ,,We speelden niet slecht, maar Gooische was echt wel beter", sipte Dymphe Laan.

De gasten kwamen steeds in een overtal en scoorden vier keer uit een corner.

,,Toch bleven hockeyen en kansen creëren. Gooische leerde ons een lesje in effectiviteit. De eindstand wordt wat geflatteerd 1-8. De Edese goal werd gescoord door Emma van de Kuit na een goede actie van Allisha de Bock", besloot Dymphe Laan.

Zaterdag gaat Ede op bezoek bij het Groningse GCHC.

Op maandag staat de strijd om de Silver Cup gepland tegen datzelfde GCHC, maar dan in Ede. Of deze wedstrijd maandag (Tweede Paasdag, red) ook doorgaat is ongewis. De Groningers hebben om uitstel gevraagd. Het is aan de hockeybond dat wel of niet toe te staan.