• 1-1

    Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Geen straf FC Jeugd na gestaakte wedstrijd

EDE FC Jeugd heeft geen straf opgelegd gekregen nadat zondag 15 april jl. de wedstrijd bij Roda '46 (Leusden) werd gestaakt.

,,De wedstrijd werd bij een 1-1 stand gestaakt na een omstreden doelpunt voor de thuisclub. Onze speler Hakan Yilmaz werd wegens het beledigen van de scheidsrechter weggestuurd. Hij heeft een schorsing van drie wedstrijd (waarvan er al een voorbij is, red) gekregen", laat FC Jeugd secretaris Dogan Yilmaz weten.

Van de aanklacht dat meerdere FC Jeugd spelers de scheidsrechter beledigd zouden hebben, is de club vrijgesproken.

,,De tuchtcommissie acht dat onvoldoende bewezen. De scheidsrechter die aangaf dat meerdere spelers (grove) beledigingen zouden hebben geuit, heeft dat niet met bewijs kunnen staven. Ook heeft de tuchtcommissie meegewogen dat de scheidsrechter niet alle middelen heeft benut het duel uit te laten spelen. Dat had gekund via het geven van gele of rode kaarten dan wel het tijdelijke staken van de wedstrijd", aldus de secretaris.

De tuchtcommissie KNVB-district West heeft ook besloten dat de wedstrijd bij een 1-1 stand, en nog 61 minuten te spelen moet worden uitgespeeld.

,,Wanneer dat zal gebeuren is nog niet bekend. Wel dat FC Jeugd, met tien spelers (Hakan Yilmaz was weggestuurd, red) zal moeten beginnen", besluit Dogan Yilmaz.