• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Fors verlies Harskamp

HARSKAMP Zaterdag vierdeklasser Harskamp archieffoto leed bij Veluwse Boys een 5-0 nederlaag. De ploeg trad behoorlijk gehandicapt aan in Garderen.

,,Ik had drie spelers van het tweede mee genomen en een B1 speler om in ieder geval drie wissels te hebben", opende Harskamp trainer Bob Jansen.

Harskamp kwam al snel op een 1-0 achterstand (Wilgert Kok]. ,,Ik had de ploeg nog zo gewaarschuwd geen onnodige vrije trappen of corners weg te geven. Uit een corner werd gescoord. Deze werd bij de tweede paal achter de goed keepende Guido de Geit gekopt", sipte de trainer.

Binnen het kwartier mocht dezelfde Kok tweemaal aanleggen voor een strafschop. Tweemaal bleef doelman De Geit winnaar. Maar Kok wist toch de 2-0 door bij de eerste paal binnen te tikken., In de tweede helft kwam Harskamp wat beter in de wedstrijd. Maar na een uur spelen vloog de 3-0 (Robin van Middendorp) door een woud van benen langs De Geit.

,,De 4-0 kwam ook uit een eerder afgeslagen corner. Het schot van zeker twintig meter (Rens Mulderij) was raak", had de trainer genoteerd.

De 5-0 (Robin van Middendorp) ontstond uit een door Joël Hendriks veroorzaakte vrije trap. Van zo'n vijfentwintig meter werd onberispelijk raak geschoten", besloot Bob Jansen.