• Eip Janssen

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd geeft kansen nacompetitie weg

EDE FC Jeugd heeft de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Vreeswijk met 2-2 gelijk gespeeld.

Daarmee zijn, gezien het feit dat de concurrenten VVZA en Saestum wel wonnen, vrijwel verkeken. Slechts een wonder kan de Edenaren nog helpen, maar niemand die er na afloop bij FC Jeugd nog in geloofde.

,,De nacompetitie is niet vanmiddag maar eigenlijk donderdagavond al verspeeld. De 3-3 na een 1-3 voorsprong bij Roda'46 werd ons fataal", liet men weten.

Tegen Vreeswijk kwam de thuisclub in de beginfase een paar keer goed weg. Maar binnen het half uur zette Sergen Tomruk met een prachtig schot van zeker 35 meter FC Jeugd op een 1-0 voorsprong.

Ook de 2-0 na een prachtige pass van Ilker Öztürk op de snelle Kamal Hamdaoui mocht er zijn. Hamdaoui schoof de bal beheerst langs de doelman:2-0.

In de tweede helft een onherkenbaar FC Jeugd, dat veel balverlies leed en niet als team opereerde. Dat gaf de gasten de gelegenheid op 2-1 (Rik van den Berg) te komen.

In met nog een kwartier te spelen leek FC Jeugd de strijd te beslissen. Kamal Hamdaoui werd buiten het strafschopgebied neergelegd, maar de op grote afstand leidende scheidsrechter wees naar de stip. Mustafa Tirgil verzuimde het cadeau uit te pakken. En alsof dat nog niet genoeg was zette Koen Elbertsen het zich goed verwerende Vreeswijk een paar minuten later op 2-2.

Hoewel de thuisclub het nog probeerde en de ingevallen Mohammed el Hassnaoui op de paal zag koppen werd er niet meer gescoord.

De stand in de derde klasse is met nog een speelronde te gaan: 1. AFC Quick 1890 23-54, 2. APWC 23-47, 3. Saestum 23 - 41, 4. VVZA 23-40 en 5. FC Jeugd 23-38.

FC Jeugd dat zelf op bezoek gaat bij APWC moet bij winst hopen dat Saestum of VVZA nog een nederlaag gaat lijden