• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd behaalt gelijkspel bij Roda'46

EDE FC Jeugd heeft de eerder (15 april, red) bij een 1-1 stand gestaakte wedstrijd bij Roda'46 (Leusden) met een 3-3 gelijkspel afgesloten.

De Edenaren behouden daarmee de kans op nacompetitie voetbal.

FC Jeugd begon bij een 1-1 stand met tien spelers. Hakan Yilmaz was in het eerste gedeelte weggestuurd.

In het ruim een uur durende vervolg nam FC Jeugd brutaal een 1-3 voorsprong.

,,Er werd uitstekend gespeeld. De kansen regen zich aaneen. Het waren Ilker Öztürk en Mustafa Tirgil (archieffoto) die de stand op 1-3 brachten", aldus FC Jeugd trainer André Hagen.

Maar Roda '46 was mede getuige de tekst op de website getergd.

De tekst luidde: Voor de ploeg uit Ede is de wedstrijd van groot belang in verband met een plaats in de nacompetitie. Bij winst donderdagavond staat de ploeg van trainer André Hagen zomaar op de derde plaats. De grote man bij FC Jeugd is Mustafa Tirgil. De talentvolle spits scoorde tot nu toe 16 maal. Een opmerkelijk feit is dat FC Jeugd op 26 november 2017 zijn laatste nederlaag leed.

,,Het lukte Roda'46 mede door wat foutjes aan onze zijde uiteindelijk gelijk (3-3) te komen. Toch respect voor mijn ploeg die met tien man de betere ploeg was. In de laatste fase werden kansen op de winst gemist. Met wat meer geluk en/of accuratesse was een zege zeker mogelijk geweest. Maar de realiteit was, dat mede doordat de Ramadan is begonnen, hier en daar krachten weg vloeiden", keek Hagen terug.

FC Jeugd bezet met nog twee wedstrijden de spelen in de derde klasse nu de met VVZA gedeelde vierde plaats.   

De ranglijst wordt aangevoerd door kampioen AFC Quick 1890 met 23-54. Daarna volgen APWC (22-46), Saestum (22-38), VVZA (22-37) en FC Jeugd (22-37.

,,De realiteit is dat we gedeeltelijk afhankelijk zijn van de concurrentie. Quick en APWC hebben al een periodetitel behaald. In deze stand gaat de derde periode naar Saestum. De periode van kampioen Quick gaat naar VVZA dat een beter doelsaldo (+17) ten opzichte van ons. Zelf de laatste twee wedstrijden winnen tegen Vreeswijk en APWC. En dan zien we wel wat de toekomst ons brengt", sloot Hagen af.

Die trots mag zijn op de reeks ongeslagen wedstrijden die FC Jeugd inmiddels heeft afgewerkt.