• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Erdinç Kadioglu per direct weg bij Ede/Victoria

EDE Ede/Victoria en Erdinç Kadioglu gaan met directe ingang uit elkaar. Danny Suitela, die zelf eerder opstapte bij DTS Ede 2, en volgend jaar hoofdtrainer zou worden op de Hoekelumse Eng, gaat nu al vast als interim aan de slag.

,,Het werkte niet meer'', laat bestuurslid technische zaken Marco Rijnders weten. ,,Nog maar een speler wilde spelen. De reden waarom anderen niet meer willen, weet ik ook niet. Misschien heeft het te maken met het feit dat hij zelf bij de wedstrijd tegen GVC niet aanwezig was. Daarom is beter nu alvast afscheid van elkaar te nemen.''

Waar voor de winterstop Ede/Victoria nog om de prijzen speelde, loopt het na de winterstop veel moeizamer. Sinds de 6-1 nederlaag bij Fortissimo is de motivatie verdwenen. Een 2-7 nederlaag tegen Dodewaard, werd gevolgd door 2-4 verlies tegen Wodanseck, dat met tien man speelde. Dieptepunt was de 12-0 nederlaag bij GVC, waar men begon met negen spelers, waarvan nog twee uit lagere teams.

Trainer Kadioglu waar daar afwezig. Niemand wist waar hij was. Later liet de trainer, die 2,5 jaar in dienst was bij Ede/Victoria, weten dat hij vanwege werk afwezig was. Die wel de intentie had het seizoen bij de zaterdagvierdeklasser af te maken.

,,Nadat ik al voor de winterstop bekend maakte te stoppen, is het bergafwaarts gegaan´´, kijkt Erdinç Kadioglu terug. ,,Een deel van de groep accepteerde mijn beslissing. Echter ook door een groot aantal blessures, en soms ook door werk, vielen er veel spelers uit. Dan moet je spelers uit recreatie elftallen vragen om het team aan te vullen. Omdat je dan als team onder je niveau gaat spelen, viel de motivatie bij de over gebleven spelers ook weg.´´

,,Dat ik er tegen GVC niet was, had ik misschien beter naar de club moeten communiceren. Maar mijn gediplomeerde assistent Umit Phelivan was op de hoogte en aanwezig. Alleen dat er dan een aantal spelers niet komen opdagen, daar kan ik weinig aan doen. Wel ben ik daar voor verantwoordelijk´´, stelt Kadioglu, in het dagelijks leven pedagogisch medewerker.

,,Niet één, maar vijf of zes spelers had het seizoen nog wel willen afmaken. Dat heb ik de club laten weten. Voorzitter John de Rouw vond het voor de club en mij het beste nu al te stoppen. Dat heb ik geaccepteerd´´, stelt de 28-jarige Arnhemmer.

,,Ik denk dat wij het de eerste twee jaar goed hebben gedaan. Ede/Victoria draaide bovenin mee. Het voetbal was aantrekkelijk. Dat gedeelte was succesvol. Jammer van de laatste periode. Voor mij was het ook moeilijk elke keer vervangers te zoeken. Alleen het eerste is een prestatie elftal. Al met al kijk ik toch wel met een tevreden gevoel terug'', besluit Erdinç Kadioglu, die nog geen nieuwe club heeft voor het komende seizoen.