• import

Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria nu nog enige concurrent DEV Doorn

EDE Met nog vijf duels te gaan, is Ede/Victoria nog de enige belager van koploper DEV/Doorn. De Edenaren deden goede zaken door nummer drie Lienden in eigen huis te verslaan: 1-2.

,,Ik had verwacht dat zij behoudend zouden beginnen. Maar ze startten met volle druk op ons. Het eerste kwartier moesten wij daaraan wennen. Daarna kregen wij de controle. We creëerden met Rameau Heerebout en Mohammed Messaoui de nodige kansen. We hadden er eigenlijk meer dan één moeten maken'', vond trainer Erdinç Kadioglu. Nu bleef het bij de treffer van Yahya Hotak, die vanuit de omschakeling scoorde.

In het tweede bedrijf, waar het er hard aan toe ging, was de eerste kans voor Messaoui. Omdat zijn poging over ging, betekende dat een benutte strafschop van Colin Houth de 1-1 op het scorebord bracht.

Opnieuw Hotak, nu op aangegeven van Ilias el Jafoufi, bracht Ede/Victoria op voorsprong. Dezelfde Hotak miste nog een strafschop. Daardoor bleef het tot het einde spannend. Maar de Ede/Victoria defensie onder leiding van de sterke Sabahudin Becic (op archief foto) gaf geen krimp. ,,Een meer dan verdiende zege'', vond de Ede/Victoria trainer.

,,Wij blijven de druk op DEV houden. Het verschil is vier punten. Wij moeten er de voorlaatste wedstrijd naar toe. Ik weet ook dat ze nog ergens wat moeten laten liggen. Maar ik kan wel zeggen dat ze wel alvast de borst kunnen nat maken'', besluit Erdinç Kadioglu.

Volgende week op GVC op bezoek.