• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria klaar voor Fortissimo

EDE  Na zes nederlagen op rij, weet Ede/Victoria weer wat winnen is. Uchta, dat uiteindelijk toch besloot de competitie uit te spelen, werd met 2-6 verslagen.

 

De eerder met 1-1 geëindigde wedstrijd moest overgespeeld worden omdat Ede/Victoria toen uitkwam met een niet speelgerechtigde speler (doelman Nasar Ghoniem), wat de Edenaren een extra verliespunt opleverde.

 

Dat werd dus nu met de ruime zege weer goed gemaakt. ,,Je kon zien dat zij kwalitatief minder waren ten opzichte van de vorige keer. Net als in de laatste wedstrijden creëerden wij veel kansen. Het hadden wel dubbele cijfers kunnen zijn'', meende trainer Erdinç Kadioglu.

 

De doelpunten werden netje verdeeld over beide helften. Voor de rust Ozan Köse, de uitblinkende Andrew Matthias en Bryan Voois. Uchta scoorde uit een vrije trap de 1-1. In het tweede bedrijf waren Mohammed Messaoui, Marc Rutgers en Illiass el Jafoufi (op archief foto) succesvol. De thuisploeg deed bij 1-5 nog wat tegen.

 

,,Het laatste kwartier heb ik de jongens die op scherp stonden, gewisseld met het oog op de wedstrijd tegen Fortissimo. Of deze overwinning extra vertrouwen geeft of zorgt voor een nonchalance, weet ik niet. Wel weet ik dat ze niet hoef te motiveren. De wedstrijd leeft enorm. Het gaat er om wie de sterkste van de Hoekelumse Eng is'', besluit Erdinç Kadioglu. De eerste ontmoeting tussen Ede/Victoria en Fortissimo eindigde in 2-2.