• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Edese hockeyers verliezen eerste promotieduel (Update)

EDE De Edese hockeyers hebben het eerste promotieduel tegen IJsseloever verloren. Na een 1-2 ruststand wist de thuisclub het duel in de tweede helft om te buigen naar een 4-2 zege.

Ede had iets de overhand in de eerste helft. Na een interceptie van Lennart Bakker werd de bal gespeeld naar Bob Driessen die zichzelf vrijspeelde en Pieter Hoekstra in stelling bracht: 0-1.

Niet veel later was het wederom Hoekstra die na een mooie aanval ook de 0-2 binnen sloeg.

Vlak voor rust maakte IJsselover de aansluitingstreffer nog uit eens strafcorner (Tom Gans) waardoor beiden ploegen met 1-2 gingen rusten.

,,De tweede helft was helaas rommelig en voor de thuisclub. Wij kwamen er niet meer uit en lieten IJsseloever op een 3-2 voorsprong komen", sipte Bob Driessen. Voro de thuisclub scoorde Matthijs Pronk twee maal, waarvan een strafcorner.

Ede haalde nog zijn keeper eruit voor een vliegende keeper om iets te forceren, maar het mocht niet baten. IJsseloever schoot de 4-2 (Niels Jansen) binnen waardoor het over was. 

,,IJsseloevers dat zes strafcorners toe gewezen kreeg scoorde daaruit twee maal. Ede moet zaterdag op eigen veld proberen een derde wedstrijd af te dwingen", sloot Driessen af.

Op sportpark De Bosrand wordt om 15.00 uur gestart. Bij winst volgt zondag een derde en beslissende wedstrijd. Dan speelt Ede eveneens thuis. Ook dan is de aanvang om 15.00 uur.

De winnaar van dit tweeluik tussen Ede en IJsseloever plaatst zich voor de volgende ronde om promotie naar de overgangsklasse.

Overige uitslagen P/D wedstrijden eersteklasse/overgangsklasse:

Helmond - USHC 1-0

Myra - Klein Zwitserland 3-3 Klein Zwitserland wint shoot-outs

Leonidas - Mep 2-2 Mep wint shoot-outs