• Stijn Draaijer, archieffoto die drie keer scoorde.

    Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Edese hockeyers moeten nacompetitie in

EDE De Edese hockeyers wonnen in en tegen Beuningen met 1-4. Omdat ook de promotie concurrenten Hattem en Upward wonnen zijn de Edenaren verplicht promotie via P/D-wedstrijden af te dwingen.

,,Dan moet het zo maar gebeuren. Via de ranglijst had ik nog even hoop. Maar de concurrentie maakte geen fout. De eerste tegenstander is Weert dat in de eerste klasse C vierde werd. In de eerste ronde speelt de beste nummer vier (Ede, red.) tegen de op papier minste eersteklasser (Weert, red)", wist Ede speler Kaj van der Molen.

De best of drie serie begint op zondag 27 mei. De tweede wedstrijd is zaterdag 2 juni. Een eventuele derde wedstrijd is op zondag 3 juni. Ede begint met een uitwedstrijd.

Ede kwam tegen Beuningen al snel op achterstand: 1-0. ,,Een bal die de cirkel in werd geslagen en binnen getipt werd", baalde Van der Molen.

Ede wist dat het moest aanzetten. ,,Dit deden we en niet veel later kwamen we op gelijke hoogte door een strafcorner van Stijn Draaijer: 1-1. Dat was ook de ruststand."

In de tweede helft stelde Ede orde op zaken. Het was Stijn Draaijer die een strafcorner verzilverde:1-2.

,,Ook de 1-3 kwam voort uit een strafcorner en ook deze werd door Stijn Draaijer benut. De 1-4 was kort voor het einde van de wedstrijd. Een rebound die werd gemaakt door de aangever van de corner Thijs Kamphuisen", besloot Kaj van der Molen zijn snelle terugblik.