• Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen
  • Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Ede pakt drie punten tegen Apeldoorn

EDE De Edese hockeyvrouwen hebben drie belangrijke punten gepakt tegen Apeldoorn. De 3-0 zege was verdiend.

,,Zeker na een pittige wedstrijd vrijdagavond in de Silver Cup, waar met 0-1 van Schaerweijde werd verloren", opende Ede speelster Dymphe Laan.

Ede begon scherp aan de wedstrijd en nam het initiatief. Na een goede actie kreeg Ede een strafcorner die onbenut bleef.

,,Wij hadden veel balbezit maar kwamen er niet doorheen. Na een strafcorner versierd door Julot Westermeijer, scoorde Isa Draaijer de belangrijke 1-0. Het was een harde slag door de benen van de keeper", had Laan laten noteren.

Kansen waren er voor Emma van de Kuit. Zij tipte de bal op het doel, maar de keeper wist te redden.

,,In de tweede helft was de opzet snel de 2-0 te maken. Dit liet even op zich wachten ondanks de goede kansen", keek Dymphe Laan verder terug.

Het was Nikki van Pouderoijen die met een genadeloze backhand slag de bal in de korte hoek sloeg:2-0.

Een enkele keer wist Apeldoorn door te breken, maar de Edese defensie stond goed. Na een voorzet van Isa Draaijer wist Bente Jansen (meisjes A) de bal goed binnen te tikken: 3-0.

Ede neemt in de eerste klasse de vijfde plaats in met drie punten achterstand op het Enschedese EHV. De ploeg die door Ede volgende week zondag wordt bezocht. Bij winst is een P/D plek binnen handbereik.