• import

Van Gent Finaleweken: DVO terug op aarde

BENNEKOM ,,Ik denk dat wij nog een beetje verdoofd waren na alle euforie rond het winnen van de play-downs. Ik hoop dat we na de 33-23 nederlaag bij TOP/SolarCompleet weer terug op de aarde zijn'', liet Jeroen van Brakel weten.

Dat er maar een week buiten getraind was, wilde de assistent trainer van DVO/Accountor niet als excuus gebruiken. ,,Er was goed getraind. We dachten dat de juiste focus er weer was. Maar de wedstrijd tegen een zo goed als compleet TOP was in mijn beleving al snel gespeeld.''

Via 8-4 en 16-7 was het halverwege 18-11 voor de kersverse landskampioen. ,,Er was te weinig strijdlust van onze kant. We lieten het teveel lopen. Geen moment straalden wij het uit er een wedstrijd van te willen maken. Ook toen het verschil even vier punten was (21-17), konden wij geen aanspraak maken op een positief resultaat. Wij moeten terug naar de basis'', stelde Van Brakel klip en klaar.

,,Met deze punten gaan we zeker komende week wat doen. Onze primaire doelstelling is met DVO 1 en 2 in de ereklasse te spelen. Nu staat PKC met 12 punten aan kop, gevolgd door DOS,TOP en DVO met 6 punten. DSC heeft er 4 en Dalto 2. Zaterdag spelen we tegen DSC. Die moeten we dus winnen. En als we dat ook weer tegen Dalto doen, ben je zeker van de ereklasse'', heeft Van Brakel al geanalyseerd.

Bij de Bennekommers ontbrak José Alvarez Andres. Die is definitief teruggekeerd naar Spanje. Ten opzichte van de laatste wedstrijd tegen Dalto nam Menno van de Neut zijn plaats in. Voor de rest was de basisopstelling niet gewijzigd.