• Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser

Van Gent Finaleweken: DVO redt het toch

BENNEKOM DVO/Accountor speelt ook het komende seizoen in de Korfbal League. In de derde en beslissende play-down bij Dalto/Klaverblad Verzekeringen, bleven de Bennekommers aan de goede kant van de score: 23-32.

Wim van Kessel

De nederlaag van afgelopen zaterdag met 25-29, was voor Ben Crum en zijn trainersstraf wel aanleiding geweest de opstelling te wijzigen. José Alvarez Andres, die juist zaterdag zwak inviel, stond in de basis ten koste van Menno van der Neut. De Catalaan vormde samen het vak met Marijn van den Goorbergh. Chris van Haren schoof aan bij Koen van Roekel.

Het bleek de sleutel tot succes. ,,José speelde geweldig. Niet normaal'', vond ook Marijn van den Goorbergh. ,,We zijn maatjes. In het begin van dit jaar speelden wij ook samen. Dat is op een gegeven moment uit elkaar gevallen. Ik speel graag met hem samen. Hij is gewoon een hele goede schutter. Pak ik de rebound. Maar dat was vanavond vaak helemaal niet nodig. Ging de bal er gewoon in.''

DVO pakte vanaf de eerste minuut het initiatief. Het nam een 1-4 voorsprong. Die marge werd uitgebreid naar zeven: 4-11 en 6-13. Halverwege was het 10-15. ,,Wij vergaten het verder uit te bouwen omdat er nog wat persoonlijke foutjes werden gemaakt'', had assistent trainer Jeroen van Brakel nog een puntje van kritiek.

KANTELDE Met een 12-18 tussenstand leken de Bennekommers de voorsprong te kunnen continueren. Maar mede door een paar wissels bleek Dalto vleugels te krijgen. In korte tijd was de marge nog maar één: 19-20. De bomvolle sporthal Hoenderdaal stond in vuur en vlam. Maar opnieuw Alvarez Andres scoorde een hele belangrijke treffer. Fleur Hoek en Chris van Haren volgden dat voorbeeld. ,,Op dat moment kantelde de wedstrijd. Toen had ik het idee dat wij het niet meer uit handen zouden geven'', liet Van den Goorbergh, die zelf ook een prima partij speelde, weten.

De nummer negen van de Korfbal League gaf het inderdaad niet meer uit handen. Met een uiteindelijk 23-32 eindstand was de marge nog groot. Ook volgend seizoen weer korfbal op het hoogste niveau in Bennekom. ,,Daar horen we thuis'', stelde Van den Goorbergh klip en klaar. Of hij daar zelf nog bij is, het gerucht gaat dat PKC belangstelling heeft, wilde de international niet reageren. ,,Ik wil nu alleen maar over de wedstrijd praten en lekker feest vieren. De andere zaken komen later.''

Wie wel zijn laatste wedstrijd in de zaal speelde, was José Alvarez Andres. Een minuut voor tijd kreeg hij zijn publiekswissel. Marvyn Toonen, die meer dan een helft had warm gelopen, mocht nog even meedoen, en maakte ook nog het laatste doelpunt. ,,José speelde inderdaad zijn laatste wedstrijd in de zaal. Of hij op het veld nog meedoet weet ik niet'', reageerde Jeroen van Brakel. ,,Verder is het op dit moment nog niet bekend of er spelers stoppen of vertrekken. Aan de andere kant hoop ik dat de League voldoende aantrekkingskracht heeft voor spelers, juist naar DVO te komen.''

TOESCHOUWERS De assistent trainer, die altijd uitging van een goede afloop, was wel blij dat de klus is geklaard. ,,We hebben dat positieve gevoel het hele jaar weten vol te houden. Altijd geprobeerd elkaar te versterken. Mooi is ook dat zo'n 250 DVO toeschouwers ons door dik en dun hebben gesteund. Dat zorgde voor een extra steun. Uiteindelijk is dat dan beloond met behoud van de Korfbal League. En dat is zeker reden om een feestje te vieren'', besluit Van Brakel.

Doelpunten: José Alvarez Andres 9, Fleur Hoek en Marijn van den Goorbergh 7, Janine van Schie en Chris van Haren 3, Koen van Roekel 2 en Marvyn Toonen 1.

Zie ook: http://nieuwsbladdekaap.nl/sport/een-wedstrijd-teveel-voor-dalto-417997