• import

Van Gent Finaleweken: DVO komt doelpunt tekort voor wonder

BENNEKOM ,,Ik heb nog nooit zo'n bijzonder gevoel gehad na een overwinning met tien punten verschil'', keek Jeroen van Brakel terug op de 24-34 overwinning van DVO/Accountor bij KCC/SO natural. ,,We waren 45 seconden verwijderd van direct behoud van de korfballeague.''

DVO had thuis met 22-32 verloren van KCC, dat voor de laatste competitieronde twee punten voorsprong had. Door dat onderlinge resultaat en het feit dat de ploeg uit Capelle aan de IJssel een beter doelsaldo heeft, moest dus met elf doelpunten verschil gewonnen worden. In feite zou er een wonder moeten gebeuren.

,,We kwamen al snel op een 1-6 voorsprong. KCC moest een time out nemen. Dat gaf af een enorme boost. Wij speelden bijzonder goed. Met als een uitblinker een fenomenale Chris van Haren. Hij maakte in totaal 14 doelpunten. Ook verdedigend deed hij het goed. Juist hem gun ik dat enorm, omdat hij altijd hard werkt. Hij hangt vaak tussen 1 en 2 in, maar deed het heel goed.''

DVO liep naar 6-10 uit. Daarna krabbelde KCC terug tot een 15-18 ruststand. ,,Na de rust haalden wij weer een heel hoog niveau. Bij 21-31 was er voor het eerst een verschil van tien. Bij 23-34 hadden wij de marge van elf. Vervolgens waren er nog twee kansen op een verschil van twaalf. Maar dan gaat 45 seconden voor tijd de 24-34 van Gertjan Meerkerk er in'', had ook Van Brakel gezien.

,,Dat je dan toch play-downs moet spelen, is heel moeilijk. Heel zuur en balen. We waren er zo dichtbij. Maar even later als je alles op een rij zet, is er toch een heel trots gevoel over het niveau wat wij hebben gehaald. Hoewel bijna niemand ons een kans gaf, hebben wij laten zien het wel bijna te kunnen'', concludeerde Van Brakel.

,,Natuurlijk kun je ook terugredeneren dat we het in Bennekom niet hadden moeten laten lopen. Of ook op andere momenten in het seizoen. Daar heb je nu niets aan. Het is zoals het is. Feit is dat we de play-downs moeten spelen. Gezien het spel van de laatste weken, heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lukken'', kijkt de assistent trainer alvast voor uit.

Inmiddels is met Dalto de eerste finalist bekend. AW.DTV en Deetos spelen deze week nog een beslissingswedstrijd. Zaterdag is de finale. De verliezer daarvan speelt op woensdag 28 maart en zaterdag 31 maart (in Bennekom) een tweekamp tegen DVO.

Doelpunten: Chris van Haren 14, Fleur Hoek, Menno van der Neut en Marijn van den Goorbergh 5, Koen van Roekel 4 en Janine van Schie 1.