• import

Van Gent Finaleweken: DVO bijna zeker van ereklasse

BENNEKOM ,,Ik ben heel blij met de 25-17 zege op DSC. Ook het tweede heeft gewonnen. Terwijl we door blessures best wat moesten schuiven. Al met al heeft de groep goed gepresteerd'', constateerde een tevreden Jeroen van Brakel.

De assistent trainer van DVO zag dat de laatste ontwikkelingen op de transfermarkt geen invloed hadden gehad op het spel van DVO. ,,Het was te verwachten dat toppers als Marijn van den Goorbergh en Fleur Hoek zouden vertrekken. Zowel als speler als persoonlijkheid is dat een verlies en enorm jammer. Maar we respecteren zeker hun keuze. We wensen hen alle succes hun ambitie te verwezenlijken en hopen ze ooit weer bij DVO terug te zien.''

Van den Goorbergh moet vanwege overbelasting rust houden en heeft dus zijn laatste wedstrijd voor DVO gespeeld. Marvyn Toonen was zijn vervanger. ,,Ik vind dat wij de eerste helft tegen DSC kwalitatief goed speelden. Verdedigend hadden we het ook onder controle'', had Van Brakel gezien. Halverwege was het 12-5.

,,De tweede helft lieten wij DSC iets teveel terugkomen. Maar we hielden altijd wel een marge. Uiteindelijk liepen we nog uit naar 25-17. Een verdiende overwinning.''

DVO vergroot het verschil met DSC naar vier punten, terwijl Dalto op zes punten staat. En dat er nog drie wedstrijden op het programma staan. ,,Het doel was handhaving in de ereklasse. Dat is zo goed als gehaald. Daarna komt de vraag: Kunnen we nog meedoen voor plaats twee. Die moeten ze zelf de komende weken beantwoorden'', besluit Jeroen van Brakel.

Doelpunten: Chris van Haren (op archief foto) 8, Koen van Roekel 5, Menno van der Neut 4, Fleur Hoek en Saskia van der Zee 3, Marvyn Toonen en Romy Teunissen 1.