• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: ,,DUNO moet DTS in de gaten blijven houden''

EDE ,,Vorige week waren wij afgelast. Toen bleek dat DUNO had verloren, stond dat direct in de groeps app'', liet Haikaz Vervaart weten. Een teken dat DTS zich niet zo maar neerlegt bij de suprematie van de gedoodverfde kampioen. Dat bleek tegen LRC, dat met een 6-1 nederlaag naar huis werd gestuurd. De grootste Edese zege van het seizoen.

Wim van Kessel

Vooraf had LRC nog een verliespunt minder dan DTS, maar loopt drie ontmoetingen achter. Zeker dus geen slechte ploeg. Dat bleek ook het eerste gedeelte van het eerste bedrijf, waarin de bezoekers ook nog de beste kans kregen. ,,In Leerdam hadden wij weinig te vertellen. Mochten we blij zijn met de 1-1. Dat was een bonuspunt. Nu wilden we eerst even aftasten'', verklaarde Haikaz Vervaart.

De eerste de beste Edese kans betekende de 1-0. Vervaart stond met een mooie steekbal aan de basis. ,,Ik zag Anouar Tmim de diepte in gaan. Hij gaf de bal perfect voor aan Jamal Ouassif. Die hoefde de bal er maar in te lopen. Daarna hadden wij de overhand.''

Ook bij de 2-0 stond de nummer 8 van DTS aan de basis. ,,We wisten dat LRC de centrale verdedigers doorschuiven. Het was zaak op het juiste moment druk te zetten. Dat lukte. Ik onderschepte de bal. Jamal Ouassif was nog ver van het doel. Maar op dat moment liet hij zien een echt scorende spits te zijn.''

ROOD Kort voor de rust was er een opstootje met Sil Buikema en de grote en sterke spits Ansu Camara. Na lang overleg met zijn assistent besloot arbiter Ferit Akkaya beide spelers rood te geven. ,,Wat mij betreft had het met twee keer geel ook afgekund'', vond Vervaart.

Die beaamde dat de tien tegen tien DTS niet slecht uitkwam. ,,Er kwam inderdaad meer ruimte. Met onze steekballen waren wij constant gevaarlijk.'' Nadat Ouassif al de kans op 3-0 had gemist, probeerde kort daarna Tmim Vervaart in stelling te brengen. De middenvelder miste. Omdat de doelman tegen de rug van Akram Chentouf schoot, betekende het eigen doelpunt de 3-0. ,,Ik had hem liever zelf gemaakt.''

Via een schot van afstand van Thomas Heideman kwam LRC nog terug tot 3-1. ,,Misschien dat we eerder dit seizoen in paniek waren geraakt. Nu bleven we geduldig. En uiteindelijk win je heel makkelijk met 6-1.''

JESSE BUIKEMA Ouassif maakte ook de 4-1. Bij de 5-1 was Mohamed Laukili de doelman al gepasseerd, maar mikte op de paal. De terugspringende bal was voor Jesse Buikema. Via opnieuw een LRC speler, nu Furkan Cetin, ging de bal in het doel. Over de 6-1 was geen discussie. Die kwam zeker op naam van Buikema.

Vervaart, zelf bezig aan een sterk seizoen, zag het laatste doelpunt vanaf de kant. Gezien de stand kon Jeroen Spies alle drie de wissels inbrengen. Na het sterke optreden staat de Edese ploeg nu alleen op een tweede plaats. In puntenaantal gelijk met DUNO, wat nog twee wedstrijden moet inhalen. Overigens maakt DUNO tegen Sliedrecht een 0-1 achterstand, in de laatste vijf minuten nog goed.

,,Dat het zo goed met ons zou gaan, had ik ook niet verwacht. En dat met een hele kleine selectie. Vorig jaar ging de nacompetitie net aan onze neus voorbij. Dat mag nu niet gebeuren. Natuurlijk lijkt er op dat DUNO kampioen gaat worden. Wat betreft spelersmateriaal en budget is dat misschien ook logisch. Maar ze moeten echt DTS in de gaten houden. In deze vorm gaan wij nog veel punten pakken'', besluit Haikaz Vervaart.

Op 5 mei staat de inhaalwedstrijd tegen juist DUNO op het programma.