• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: DTS Ede is afhankelijk van anderen

EDE DTS Ede is de laatste speeldag afhankelijk van WNC en DHSC of het nacompetitie gaat spelen. Dat is het gevolg van de 2-0 nederlaag die de Edenaren leden bij DHSC.

Als WNC thuis wint van Sliedrecht of DHSC verliest bij DUNO, is dat voldoende voor een toetje. Bij elk ander resultaat kan het einde seizoen betekenen. Alleen bij een nederlaag van WNC, en minimaal een gelijkspel van DHSC, is het resultaat tegen Bennekom nog belangrijk.

,,Het had helemaal niet zover hoeven te komen'', baalde Jeroen Spies. ,,Vanaf het begin zaten wij goed in de wedstrijd. DHSC kreeg geen kans. Jamal Ouassif (op archief foto) kwam tot twee keer toe in een één tegen één tegen de DHSC doelman, maar zag geen kans te scoren.''

,,Ook na de rust had Jamal de 0-1 kunnen maken. Nu mikte hij naast. Rond het uur spelen maakte doelman Robin Franken een catastrofale fout. Hij raakte een bal half.'' Wesley van Zoolingen wist te scoren.

Net daarvoor was Jesse Buikema met een blessure uitgevallen. ,,Mohamed Laukili viel heel slecht in. Een harde streep door de rekening voor DTS en hem'', was Spies duidelijk. Die zag het ook nog via opnieuw Van Zoolingen uit een vrije trap 2-0 worden.