• Yes Flueeler

Van Gent Finaleweken: Bos sluit WK af als nummer 13

EDE Skeletonster Kimberley Bos ui Ede heeft als verwacht ook op de slotdag van het wereldkampioenschap in het Canadese Whistler geen rol van betekenis kunnen spelen als het gaat om de prijzen. Een goede vierde en laatste heat zorgde er wel voor dat Bos van de zeventiende naar de dertiende plaats steeg.

,,Eindelijk heb ik alles achter elkaar weten te plakken", sprak Bos op haar website over de laatste heat. ,,Bocht vier en elf zijn de moeilijk bochten en iedere heat had ik één van de twee, maar in de laatste run gingen ze beiden goed. Dit was een heel mooie run om mee af te sluiten. Dat geeft ook veel vertrouwen voor volgend seizoen. Ik heb hier deze dagen ruim een seconde van mijn persoonlijk record afgehaald. Dat is erg veel en daar ben ik zeer tevreden mee. Bovendien is 141 kilometer per uur best snel, haha."

In de vierde run leverde ze met een tijd van 53,88 en de 11e plaats wel haar beste prestatie. In de derde (54,39) eindigde ze als 16e. In de nacht van donderdag op vrijdag ging Bos al twee keer naar beneden in Canada. Het leverde haar toen een zestiende tussentijd op.

Goud was voor de Duitse Tina Hermann, die in het klassement haar landgenotes Jacqueline Lölling en Sophia Griebel voorbleef.

Het WK in Canada was voor Bos de laatste wedstrijd van het skeletonjaar, haar seizoen zit er nu op.