• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel'55 lijkt tweedeklasserschap te hebben verlengd

EDE ,,Met de afdeling hartbewaking Gelderse Vallei", opende Blauw Geel'55 trainer Marcel van der Hoop. Gelukkig was het na de 2-3 winst bij FC Horst een grapje.

,,Ik zit nog na te trillen. Het was in de slotfase waarin FC Horst op 2-3 kwam ongelooflijk spannend. Maar de rekenmeester hebben gezegd dat Blauw Geel ook volgend jaar in de tweede klasse zal spelen. Omdat de ploegen die onder ons staan OWIOS en VIOS V tegen elkaar spelen en ons goede doelsaldo (+6) kan een nederlaag met dubbele cijfers tegen VVOP nog tot problemen leiden. Heel theoretisch kan het dus nog fout gaan. Maar als dat zo is verdienen we het ook niet."

De Edese trainer die ook zijn nieuwe club SDS '55 bijna het derdeklasserschap zag prolongeren kende met zijn ploeg een matige eerste helft.

,,Het was inderdaad niet al te best. Maar op slag van rust zette Jeroen Berkhof Blauw geel op een 0-1 voorsprong. Er waren wel wat kansjes geweest na een periode waarin wij voetballend wat beter waren dan FC Horst. De 0-1 betekende dat Horst toch een behoorlijke tik opliep", ging de trainer verder.

LOS In de tweede helft ging FC Horst 'alles of niets' spelen. ,,Zij moesten wel en de 1-1 viel eigenlijk uit het niets. Uit een standaard situatie kopte Jos Bolks daarna een corner van Dick Hoefakker snoeihard in:1-2", glunderde Marcel van der Hoop. Op aangeven van Michael Beekhuizen zette Wouter Slot in de slotfase de 1-3 op het scorebord.

,,Dat FC Horst daarna de 2-3 nog liet aantekenen betekende dat de laatste minuten slopend waren. Maar mijn ploeg behield het overzicht. De nipte maar verdiende winst is een opluchting voor alles wat Blauw geel een goed hart toedraagt", besluit de Blauw Geel trainer tevreden.

Blauw Geel neemt in de tweede klasse, met nog een wedstrijd te spelen nu de achtste plaats in met 36 punten. VIOS V heeft ook 36 punten, terwijl OWIOS op 35 punten staat. Daarachter volgt Terschuurse Boys met 34 punten.

Uit dit kwartet ploegen moet nog een ploeg komen die PD wedstrijden gaat spelen. Blauw Geel '55 ontvangt zaterdag het uitgespeelde VVOP. Terschuurse Boys gaat naar het op de derde periode jagende Lelystad'67. VIOS V en OWIOS ontmoeten elkaar in een rechtreeks duel.  

Jeroen Berkhof, archieffoto, opende de score voor Blauw Geel '55