• Theo Beumer-EdeStad

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 moet afhaken in strijd om nacompetitievoetbal

EDE Blauw Geel '55 heeft bij het tegen P/D-wedstrijden om degradatie te voorkomen hardwerkende OWIOS een 2-1 nederlaag geleden.

,,Ik durf te stellen een verdiende nederlaag. De ploeg kon in zijn totaliteit het laatste beetje, nodig om nog een kans te behouden op P/D-wedstrijden promotie niet meer opbrengen. Zo goed als we vorige week tegen Veensche Boys speelden zo matig was het vandaag bij OWIOS", meende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

De trainer oogde wat teleurgesteld, maar constateerde anderzijds dat zijn ploeg de gehele competitie mee heeft gestreden.

,,Natuurlijk is een offday moeilijk te verteren. Maar uiteindelijk overheerst het gevoel dat Blauw Geel dit seizoen gespeeld heeft naar de mogelijkheden.

In de eerste helft gebeurde er niet zoveel en de 0-0 brilstand was dan ook verklaarbaar.

,,Daarna ging het bij ons even mis. En dat nadat Simon Kooiman misschien wel de beste kans van de wedstrijd liet liggen. Je weet maar nooit hoe het loopt als er wel was gescoord. OWIOS kwam door doelpunten van Patrick Bastiaan en Cornel Balk op 2-0", had de trainer genoteerd.

De Blauw Geel spelers die de standen op de andere velden (AVW'66 wint en VVOP pakt de derde periode, red) meekregen zakte de moed in de schoenen.

,,In een flits komt dan zo'n seizoen voorbij. Geen speler wil met lege handen staan maar het is en blijft slechts voetbal. Marcel van Bruksvoort redde nog de eer: 2-1. Maar daarna was er geen tijd meer om de jacht op de gelijkmaker in te zetten", sloot David Wagensveld af.

Blauw Geel '55 sluit de competitie 2017/2018 af met een vierde plaats. De ploeg behaal 44 punten uit zesentwintig wedstrijden.