• Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer
  • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel ‘55 degradeert naar derde klasse

EDE Voetbalclub Blauw Geel '55 is zaterdagmiddag naar de derde klasse gedegradeerd. De tweedeklasser verloor in de halve finale van de nacompetitie thuis van derdeklasser VIOS uit Vaassen: 0-3.

Eip Janssen

De ploeg van trainer David Wagensveld voetbalt volgend seizoen voor het eerst sinds het seizoen 2006-2007 in de derde klasse.

,,We zijn niet alleen vanmiddag gedegradeerd. De hele competitie is niet verlopen zoals we dat als Blauw Geel '55 graag hadden gezien", reageerden doelman Noah Suitela en aanvaller Jorino Klijn na afloop.

HOOFDROL Beide spelers vervulden een weliswaar wisselende hoofdrol in een Blauw Geel '55 elftal dat vooral na rust op het tandvlees leek te lopen. De gasten uit Vaassen oogden in de tweede helft aanzienlijk fitter.

,,Dat leek misschien zo. Maar daarbij mag niet vergeten worden dat dat een ploeg was die op voorsprong kwam. Wij lieten het scoren na anders had ik nog willen zien", meende Kleijn.

Hij keek in gedachten nog lang terug naar de vierentwintigste speelminuut.

,,Ja daar had ik ons op een 1-0 voorsprong moeten zetten. Ik was er doorheen en hoorde roepen. Daarom gaf ik de bal af op Arwin van Beek. Die stond achteraf in buitenspelpositie. Het was een beslissing in een tel van een seconde. Als ik het weer zou moeten doen had ik zelf op doel geschoten en gescoord", baalde de Blauw Geel '55 aanvaller.

Beide ploegen kregen in de eerste helft kansen. De tussenstand 3-3 had ook zomaar op het scorebord kunnen staan.

,,Balen dat Art Veldhuizen met de klok op vallen de paal raakte. Dan ga je toch anders de kleedkamer in", verzuchtte het duo.

Wat er in de thee heeft gezeten zal nooit bekend worden. Maar wel dat in de tweede helft Blauw Geel '55 zag dat VIOS V langzaam maar zeker de touwtjes in handen nam.

SNELLE ACHTERSTAND ,,Binnen tien minuten staat het 0-2. En het had ook 0-3 kunnen staan als de bal die Jos Bolks onderweg aanraakte niet via de paal naast was gegaan", analyseerde Noah Suitela.

De doelman vond zelf dat hij bij de 0-2 niet geheel vrijuit ging.

,,Ik stond op mijn verkeerde been en kon niet goed afzetten. Verder heb ik de laatste wedstrijden denk ik wel aardig gekeept. Nee, het wissel staan achter Michel van Beek is niet erg. Ik heb van hem en trainer David Wagensveld veel geleerd. Natuurlijk heb ik aan het begin van het seizoen even gehoopt dat de trainer voor mij zou kiezen. Maar de keuze voor Michel begreep ik met al zijn ervaring wel. Ik had gehoopt met een beter gevoel naar mijn nieuwe club Ede/Victoria te gaan", vervolgde Suitela.

Met nog zo'n achttien minuten te spelen viel feitelijk het doek voor Blauw Geel '55.

Twee spelers met als voornaam Noah speelden een hoofdrol. VIOS-speler Noah Tuasela zag dat Blauw Geel speler Art Veldhuizen op de paal kopte. De bal werd weggetrapt en opgepikt door Tuasela. De andere Noah (Suitela, red.) probeerde alle onheil te voorkomen maar was te laat. De terechte strafschop werd door Dennis de Jong feilloos benut: 0-3.

,,Of ik bang was rood te krijgen. Nee, geen moment. Ik ging voor de bal en was te laat. Over de strafschop hoef je geen discussie te voeren. Maar deze scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en vond geel voldoende", besloot Noah Suitela.  

BESCHEIDEN MIDDELEN De arbiter stuurde Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld op advies van zijn assistent achter de afrastering.

,,Er werd twee keer vanaf de bank wat gezegd over niet voor buitenspel vlaggen. De scheidsrechter achtte mij daarvoor verantwoordelijk hoewel ik zelf niets had geroepen", sipte de trainer.

In de slotfase wist de thuisclub zelfs de wel verdiende eer niet te redden.

,,Blauw Geel '55 is een mooie vereniging met een behoorlijke selectie. Maar is niet in staat spelers meer te bieden dan een familiaire club met wat randvoorwaarden. Ik heb het een jaar goed naar mijn zin gehad maar wil mij verder ontwikkelen. Ik denk dat dat bij derdeklasser vv Veenendaal beter kan. Wel hoop ik dat Blauw Geel snel terugkeert in de tweede klasse. Dat verdient deze trainer (David Wagensveld, red.) met zijn enthousiasme onder bescheiden mogelijkheden zeker", sluit Jorino Kleijn af.