• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel’55 mag hopen en moet vrezen

EDE Blauw Geel '55 verloor met 3-1 bij het Westervoortse AVW'66.

,,Een cruciaal duel. AVW'66 staat slechts op doelsaldo vierde en wij derde. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben we nog niets. Sterker het kan doordat VVOP in de derde periode aan de leiding gaat zomaar zijn dat we met lege handen achter blijven", opende Blauw Geel '55 trainer David Wagensveld.

Blauw Geel opende bij AVW'66 zeker niet slecht. ,,De eerste vijfentwintig minuten waren we zeker niet minder. Maar een werelddoelpunt van Mike Teeuw keerde het duel. Zijn schot van afstand was volstrekt onhoudbaar: 0-1", was de trainer eerlijk.

Hij zag de noodzakelijke agressiviteit bij zijn ploeg verdwijnen.  ,,Een communicatiefout tussen doelman Joshua van den Berkt en Carlo Elbertsen betekende dat de laatste in een verlaten doel kopte: 2-0. Dat was op slag van rust en dus een bijzonder slecht moment", baalde Wagensveld.

In de tweede helft wist Blauw geel de bakens te verzetten. De Edenaren kregen de overhand. ,, Het was Geoffrey van de Kamp die een kwartier voor tijd met het hoofd de 2-1 liet aantekenen. Daarna kreeg Aziz Ballouk (archieffoto) een niet te missen mogelijk op de 2-2. Maar het was net niet", baalde David Wagensveld.

In een alles of niets offensief kreeg Blauw Geel in blessuretijd het lid op de neus. Het was Mike Teeuw die de beslissende 3-1 op het scorebord zette.

,,Ik ben ervan overtuigd dat na de 2-2 ook de 2-3 was gevallen. Maar goed, zaterdag tegen Veensche Boys moeten we vol aan de bak. Anders staan we straks met lege handen en dat heeft het team ook niet verdiend", sloot de trainer af.

Blauw Geel '55 deelt met AVW '66 de derde en vierde plaats achter kampioen Scherpenzeel en Veensche Boys. De nummer drie neemt de periode over van Scherpenzeel. Veensche Boys dat de eerste periode won is al verzekerd van nacompetitievoetbal.