• import

Van Gent Finaleweken: BIT.NL uitgeschakeld in promotiestrijd

EDE De Edese tafeltennissers van BIT.NL leden in de topper tegen Wilvo/ttv Bergeijk een 3-7 nederlaag.

Daarmee zijn de laatste illusies om de degradatie najaarscompetitie uit de eerste divisie goed te maken verdwenen.

BIT.NL trad aan met het trio Laurens van Raadshoven, Robertjan van der Heijden en Maarten Loeve archieffoto . Verwacht werd dat zeker de laatste twee spelers voor de nodige Edese punten zouden zorgen.

Maar dat liep heel anders. Nadat van Raadshoven zijn eerste partij verloor, moest ook Maarten Loeve in vijf games het hoofd buigen. Marco Bottram won de vijfde game met 8-11. ,,Het was heel spannend. Ik stond in games met 2-1 voor. Maar het was in de vierde en vijfde game net niet", reageerde Loeve teleurgesteld.

Kopman Robertjan van der Heijden won het enkelspel vrij eenvoudig in drie games. Tegenvaller was het verlies in de dubbel van het duo Maarten Loeve/Robertjan van der Heijden.

In het vierde enkelspel ging Maarten Loeve wederom in vijf games ten onder. ,,Ook nu was het een dubbeltje op zijn kant na weer een 2-1 voorsprong", keek Loeve terug.

Laurens van Raadshoven en Robertjan van der Heijden brachten de spanning wat terug door mooie winstpartijen:3-4. Maar de historie herhaalde zich want ook het derde eindspel werd door Loeve met 2-3 verloren. Hetzelfde overkwam Robertjan van der Heijden.

,,Ik kon het mentaal niet meer opbrengen", baalde Loeve na afloop.

Bij een 3-6 tussenstand verloor ook Van Raadshoven. De gasten kan het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan. BIT.NL zal ook volgend seizoen (najaarscompetitie) tweede divisionist zijn.

De vraag aan Loeve of dat geen grote teleurstelling was bleef onbeantwoord. Misschien wel veelzeggend voor de echte BIT.NL  clubman.

Uitslagen tweede divisie:

BIT.NL – Wilvo/ttv Bergeijk 3-7

Hilversum 2 – Sittard 4-6

Stand tweede divisie:

  1. Wilvo/ttv Bergeijk 7-44
  2. Hilversum 2 8-41
  3. Sittard 7-37
  4. BIT.NL 7-35
  5. Red Stars 2 7-23

Programma laatste speelronde 21 april:

Red Stars 2 – BIT.NL 17.00

Sittard – Wilvo/ttv Bergeijk 15.00