• Robertjan van der Heijden (midden) won het individuele klassement tweede divisie.

    import

Van Gent Finaleweken: BIT.NL eindigt op tweede plaats

EDE BIT.NL versloeg in de laatste competitiewedstrijd hekkensluiter Red Stars 2 (Venray) met 3-7.

Met dit resultaat eindigden de Edese tafeltennissers op de tweede plaats in de tweede divisie. De achterstand op kampioen Wilvo/ttv Bergeijk, dat twee keer won van BIT.NL, bedraagt acht punten.

In Venray liet BIT.NL zien er alles aan gelegen te zijn het competitieslot nog enige glans te geven. Nadat Maarten Loeve het eerste winstpunt moest afstaan, werden de enkelspelpartijen door Michel Laroo, Laurens van Raadshoven en Loeve gewonnen. Ook het dubbelspel werd een Edese zege. Met een tussenstand van 1 - 4 moest ook Van Raadshoven buigen voor de sterke thuisspeler Robert van de Bosch.

Daarna liet BIT.Nl er geen gras meer overgroeien, en behoudens een nederlaag van Laurens van Raadshoven werd een nette 3-7 zege behaald. Dit betekende dat Michel Laroo voor het eerst deze competitie ongeslagen bleef.

Individuele resultaten: Maarten Loeve 2, Michel Laroo 3 en Laurens van Raadshoven 1.

Persoonlijk succes in de tweede divisie was er voor de deze middag niet spelende Robertjan van der Heijden. De BIT.NL speler werd topscorer met 12 gespeelde games waarvan er elf werden gewonnen. Dat leverde Van er Heijden een score op van 92%.

Zijn teammaatjes Maarten Loeve (57%,), Michel Laroo (50%) en Laurens van Raadshoven (33%) eindigden lager op de individuele ranglijst.   

Uitslagen tweede divisie:

Sittard – Wilvo/ ttv Bergeijk 4 - 6

Red Stars 2 – BIT.NL 3 - 7

Eindstand tweede divisie:

1. Wilvo/ttv Bergeijk 8 – 50

2. BIT.NL 8 – 42

3. Sittard 8 – 41

4. Hilversum 2 8 – 41

5. Red Stars 2 8 – 26