• gunnink fotografie

Van Gent Finaleweken: Berinnen bereiken finale om landstitel

EDE In een spannend laatste duel in de halve finale hebben de vrouwen van Polar Bears tegenstander GZC Donk voor de tweede keer weten te verslaan. In het derde en beslissende duel werd het zondag 8-6 voor de thuisploeg die daarmee voor het tweede jaar op rij de finale om het landskampioenschap bereikte.

Vrijdagavond verloren de vrouwen nog in eigen huis van Donk, maar zaterdagavond pakten de Edesen in Gouda de zege.

In Ede was zondag één ploeg echt de baas. Polar Bears nam in de eerste periode een 2-0 voorsprong, mede door de sterk keepende Joanne Koenders die meerdere tegentreffers wist te voorkomen. In de tweede periode was het andermaal de thuisploeg die tweemaal scoorde: 4-0. Donk kwam terug tot 4-1, maar kon vooral aanvallend geen vuist maken. 

DOELPUNTEN Daarna brak de wedstrijd echt open met zes doelpunten in het derde kwart. Telkens als Donk dichtbij leek te komen, was er een antwoord van Polar Bears. De ploeg hield de bezoekers uit Gouda op 7-4. 

In het vierde en laatste kwart zette Donk nog eenmaal aan, maar viel het belangrijke vijfde doelpunt veel te laat. Polar Bears zette er direct de 8-5 tegenover en de wedstrijd was gespeeld. De 8-6 was voor de statistieken.

FINALE De finaleduels volgen volgend weekend, tegenstander daarin is ZVL uit Leiden. Die ploeg eindigde in de competitie nipt voor Polar Bears als eerste en was ook in de bekerfinale in Den Haag net te sterk. Vrijdag speelt Polar Bears in Leiden, zaterdag volgt in De Peppel de terugwedstrijd. Een eventuele derde wedstrijd volgt zondag in Leiden.

Coach Evangelos Doudesis was blij met het halvefinaleweekend. ,,Ik heb geen moment het gevoel gehad dat we deze confrontaties gingen verliezen. We hebben goed gespeeld en vandaag zelfs erg geconcentreerd. Er kwam altijd een antwoord van onze kant'', sprak de oefenmeester. Hij pikte één speelster eruit. ,,Marit Bergers speelde vandaag fantastisch. Ze sleepte de ploeg door moeilijke fases en zette de speelsters steeds op de juiste plek.''

De finale tegen ZVL ziet Doudesis met vertrouwen tegemoet. ,,We worden landskampioen'', sprak de trainer met een grote glimlach. ,,ZVL is een zeer ervaren ploeg met goede speelsters, misschien hebben ze wel de beste speelster ter wereld in hun team. Maar wij hebben jeugd en talent.''