• Theo Beumer
 • 1-1

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • 2-1

  Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer
 • Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Bennekom zet eerste stap

BENNEKOM Bennekom heeft dinsdagavond een eerste stap gezet richting een terugkeer naar de hoofdklasse. Het openingsduel van de nacompetitie werd met 3-1 van WNC uit Waardenburg gewonnen.  Zaterdag is het WNC tegen Flevo Boys. Dinsdagavond 23 mei valt in Emmeloord bij de ontmoeting tussen Flevo Boys en Bennekom de beslissing wie zich plaatst voor de volgende ronde.

 

Wim van Kessel

 

Gezien het krachtsverschil tussen Bennekom en de nummer drie van de eerste klasse C, duurde het veel te lang voordat de beslissing viel. Pas vijf minuten voor tijd zette Marco Corba de Bennekommers op voorsprong. ,,Kevin Sissing legde de bal goed terug. Ik maakte einderdaad de verlossende 2-1. Dat geeft een goed gevoel'', keek de 24-jarige Corba terug.

 

Net als zijn collega op de andere vleugel Jeffrey Rutgers, had Corba voor de rust al veel ruimte aan de zijkant. ,,De laatste bal kwam net niet aan. De eindpass had wat scherper gemoeten.'' Nu bleef het bij een vroege kopbal op de lat van Sissing.

 

De opponent, verzwakt door een drietal schorsingen, gokte op de omschakeling. Bij één van de schaarse momenten tikte Just Berends Guilliano Grot aan. Dat betekende geel voor Berends, die de wedstrijd tegen Flevo Boys mist, en een strafschop. Bas Smulders maakte geen fout. ,,Ongelukkig, maar wel terecht'', oordeelde Corba. Aan de andere kant hadden wij zowel voor als na de rust er een moeten hebben.''

 

DRUK In het tweede bedrijf zette Bennekom de tegenstander nog meer onder druk. Waar voor de rust al een voorzet bij Rutgers op de lat was gekomen, knalde Corba op de paal, en belandde ook een bal van Sissing op de lat. ,,Het zat inderdaad niet mee. Toch bleef ik het idee houden dat het goed zou komen. De tegenstander kon bijna niet meer lopen.''

 

Supersub Niek van Ginkel werd gebracht als aanvallende wissel.  Uiteindelijk was het Rutgers die weer zijn tegenstander zijn hielen liet zien. De bal kwam voor de voeten van de uitblinkende Redouan Hazzat, die geen moeite had van dichtbij te scoren.  Corba, Sissing en De Bruijn kregen dotten van kansen. Het bleef 1-1.

 

Tot Marco Corba de 2-1 maakte. ,,Heerlijk dat je belangrijk kunt zijn voor je ploeg. Ik ben hier gekomen vanaf VVO uit Velp, toen een vierdeklasser. In het begin was het wennen. Voor de winterstop een paar wedstrijden ingevallen. Tegen DUNO stond ik in de basis, en maakte ik een doelpunt. Nu de laatste drie keer ook in de basis gestaan. Het klopt dat als Martijn Klein Holthe fit was geweest, ik misschien niet had gespeeld. Maar ik heb ook laten zien dat ik aardig kan voetballen'', aldus Corba, die na afloop zijn toekijkende oude maten van VVO nog even opzocht.

 

KARAKTER In de laatste reguliere minuut werd het nog 3-1 door Jeffrey Rutgers. Daarna had Bennekom de score nog kunnen verhogen. Elke aanval was een kans. ,,Al met al moeten wij tevreden zijn. Ik denk een belangrijke en dik verdiende overwinning. Ik denk dat wij bij vlagen goed voetbal hebben gespeeld. En ook karakter hebben getoond.''

 

Dinsdag dus Flevo Boys. ,,Zij hebben in de hoofdklasse de laatste acht wedstrijden gewonnen. Hadden zelfs de derde periode, maar door de PD plaats is die komen te vervallen. Afhankelijk van zaterdag, weten we wat we moeten doen. Wat mij betreft vol voor de winst. Het is zeker geen makkie. Ons seizoen kent pieken en dalen. We moeten dan maar pieken. En daarna komt hopelijk weer de volgende stap'', sluit Marco Corba af.

 

De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor een finale tegen de winnaar van poule 6. Dit tweeluik wordt op de zaterdagen 27 mei en 3 juni gespeeld. Deze komt uit het kwartet: SC Feyenoord, Oude Maas, Buitenpost en Zuidvogels