• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Bennekom strandt in halve finale nacompetitie

BENNEKOM Voor Bennekom zit de competitie 2018-2019 erop. De ploeg van trainer Arnold Brehler slaagde er zaterdagmiddag, op het eigen Sportpark de Eikelhof, niet in om door te dringen tot de finale van de nacompetitie, om zodoende alsnog promotie naar de Hoofdklasse te kunnen bewerkstelligen. Daarvoor was de echte vorm er tegen het bezoekende Go Ahead Kampen niet, werden er te weinig kansen gecreëerd en waren de gasten uit Kampen op de beslissende momenten dodelijk effectief. Bij rust keken de Bennekommers al tegen een 0-1 achterstand aan. In het tweede bedrijf beslisten de gasten het duel, na ruim een uur spelen definitief, door in korte tijd alsnog twee treffers aan hun totaal toe te voegen.

Dick Martens

Beide ploegen gingen met hooggespannen verwachtingen richting het derde onderlinge duel, in deze voetbaljaargang. De thuisploeg won de beide confrontaties, terwijl de bezoekers in de eerste ronde van de nacompetitie, waarin Bennekom was vrijgeloot, overtuigend en met Brehler onder de toeschouwers, met 6-2 wonnen bij AFC Amsterdam.

FLAIR Na het eerste fluitsignaal van de vrouwelijke scheidsrechter Shukrala, die geassisteerd werd door twee vrouwelijke assistenten, gooide de ploeg uit Kampen het snelst de spanning van zich af, en verschenen een paar maal dreigend in het Bennekomse strafschopgebied, maar het bleef vooralsnog bij dreigen. Het duurde tot ruim een kwartier voor ook de volgelingen van Brehler wat meer flair en dreiging ten toon spreidden.  Het duel kwam wat meer in balans, met aanvallen over en weer, waarbij Bennekom, gesteund door de straffe rugwind, wat meer gevaar stichtte. Toch misten de pogingen van Quincy Veenhof en Isamel Antonia de kracht en de echte overtuiging om de Roodgele Kampense muur te slechten. Het thuispubliek veerde voor het eerst echt op bij een venijnig schot van middenveldstrateeg Fabian Mösle, dat doelman Tim Noorman niet klemvast kreeg, maar met hulp van zijn verdedigers toch nog onschadelijk kon worden gemaakt.

SNELLE AANVAL Het leek de opmaat te gaan worden van echt Bennekoms offensief, maar juist in die fase herpakten de gasten zich en kwamen zelfs vlak voor rust nog op voorsprong. Na een snelle aanval van de gasten slaagde de verdediging van Bennekom er niet om de bal uit hun zestienmetergebied te krijgen, waarna de bal vervolgens door Laurens van Keulen kiezelhard tegen de touwen werd geschoten (0-1). Even later vond de prima leidende Shukrale het welletjes en konden beide ploegen 'aan de thee'.

BESLISSING In de rust analyseerden de meegereisde Kampenaren het eerste bedrijf als 'een schaakspel', dat zeker nog lang niet gespeeld was. Daar zal Bennekom-trainer Brehler 'zijn mannen' ook op gewezen hebben. Toch waren het opnieuw de gasten die de toon zetten en na ruim 55 minuten, door Jurrian Zandbergen, de score zelfs verdubbelden (0-2). De nieuwe domper frustreerde en kwam het aanvalsspel van de thuisclub zeker niet ten goede. Met de moed der wanhoop, maar zonder echte overtuiging toog de ploeg richting de inmiddels nog immenser verdedigingsmuur. Vele aanvallen liepen daarop stuk. Ondertussen loerde de ploeg van trainer Marco Roelofsen, nu met de wind in de rug, op de counter en de snelle omschakeling, een geducht wapen van de ploeg uit Kampen. Ook dat concept werkte, met de beslissende derde treffer van opnieuw Zandbergen, tot gevolg (0-3). Daarmee was de wedstrijd gespeeld en werd het toch zeker succesvolle seizoen voor Bennekom niet het gewenste resultaat op. Vervelend was ook nog het uitvallen van Nick Stienstra. De verdediger kwam, toen hij zijn aanval was komen versterken, hard in botsing met doelman Noordman. Noordman kon nog even verder, maar moest zich even later met een schouderblessure toch nog laten vervangen. Op dat moment was Stienstra al op de brancard van het veld gedragen, met in ieder geval een fikse hersenschudding. Voor hem en zijn medespelers is het nu 'uithuilen en opnieuw beginnen', want de doelstelling: de Hoofdklasse bereiken zal volgend seizoen niet anders zijn.

PRIMA SEIZOEN ,,Wij speelden na de eerste tien minuten, die voor Go Ahead waren, best aardig", blikte Brehler terug. ,,Maar rond de zestien, ontbeerde het ons aan overtuiging. Geen schot of steekbal, dat zat er helaas vandaag te weinig in. Toch hadden we ook na rust als strijdplan, de ruimtes die zij toch zeker lieten, wat beter te benutten. Dat zat hem niet in harder werken of meer lopen, maar echt in die ruimtes zoeken. Daarin zijn we wat tekortgeschoten n hadden we daar meer uit moeten halen. Helaas is het dit seizoen niet gelukt om die promotie af te dwingen, maar die ambitie blijft ongewijzigd overeind. We hebben een prima seizoen gedraaid, met maar één punt achter NSC Nijkerk, met bij vlagen ook nog eens goed voetbal, met veel beleving en strijd in de ploeg, dan heb je het prima gedaan, alleen we wilden promoveren en natuurlijk liefst met een kampioenschap. Nu heb je niks en sta je met lege handen en is iedereen teleurgesteld. Maar wat blijven is de manier waarop we dit seizoen hebben gespeeld, dan gaan we volgend seizoen op voor een nieuwe kans."