• Johan Knoppert

Van Gent Finaleweken: Bennekom strandt in Emmeloord

BENNEKOM Bennekom speelt ook het komende seizoen eerste klasse. In Emmeloord werd met 2-0 verloren van Flevo Boys. Die ploeg gaat nu met Zuidvogels uitmaken wie hoofdklasser blijft of wordt. 

Wim van Kessel

 

Toch heerste na afloop bij Bennekom het gevoel dat er meer mogelijk was geweest. Zeker voor de rust was Bennekom de betere ploeg. Kevin Sissing was na een kwartier voor het eerst gevaarlijk. Kort voor de rust had Martijn Klein Holte de openingstreffer op zijn schoen. De thuisploeg wist daar een paar kleine mogelijkheden tegenover te stellen.

 

,,Ze hebben geen kans gehad'', beaamde Mike Peters. ,,We hadden de wedstrijd onder controle. Een van de kansen had er in gemoeten. Ik had echt het idee dat als wij dat doelpunt hadden gescoord, wij het overheen gelopen waren. Je zag echt dat zij tegen degradatie speelden en wij voor promotie. Wij waren echt beter.''

 

,,Organisatorisch stond het bij ons goed. Alleen kwamen wij iets te weinig zelf aan voetballen toe'', vond trainer Jurgen Schefczyk.

 

In het tweede bedrijf had Flevo Boys de overhand. Via Frank Post en Wiliam de Boer waren er de eerste kansen. ,,Ik denk toch dat zij heel erg geschrokken waren. Ze zetten veel meer druk'', had Peters gemerkt.

 

Omdat Bennekom moest winnen, werd met Niek van Ginkel voor Luc Kipmulder aanvallend gewisseld. Een schot van Kevin Sissing werd van richting veranderd, en ging net naast. Even later kwam de 1-0 enigszins uit de lucht vallen. ,,Die jongen (invaller Jarno van de Wal), kwam wel ineens heel vrij'', aldus Peters. 

 

In het laatste kwartiertje restte Bennekom 'alles of niets'.  Redouan Hazzat mikte in het zijnet. Via de counters was Flevo Boys een aantal keer gevaarlijk. Wederom Jarno van de Wal besliste vijf minuten voor het einde de wedstrijd.

 

Net als vorig jaar struikelde Bennekom in de nacompetitie. ,,Maar een heel verschil met een jaar geleden tegen Sliedrecht'', herinnerde Mike Peters zich nog het 8-2 verlies. ,,Nu nemen we afscheid met opgeheven hoofd. Het doel was na de nacompetitie. Dat hebben we gehaald. Vanavond had het wellicht wat meer ingezeten. Maar dan moet je wel scoren.''

 

,,Ik was graag nog twee weken langer trainer geweest'', keek Jurgen Schefczyk terug. ,,We zijn met een vrijwel nieuw elftal begonnen. Het is een fijn jaar geweest. Het was te wisselvallig voor de titel mee te doen. De nacompetitie bereikt. Daarin zie je vanavond wel dat je tegen een hoofdklasser speelt. De korte combinaties die tegen WNC wel lukten, waren vanavond lastiger.''

 

,,Bennekom is bezig met een verbouwingsproces. Ik denk dat er nu een team staat waar mijn opvolger Arnold Brehler mee verder kan. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn er minder mutaties. De basis staat er al. Ikzelf kijk terug op een fijn jaar. Ik verlaat de club Bennekom met een trots gevoel'', aldus Schefczyk, die volgend jaar CSV Apeldoorn traint.