• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Bennekom en DHSC delen de punten

BENNEKOM Het is nog steeds niet het seizoen van Bennekom. Ook tegen DHSC kon het niet overtuigen. Uiteindelijk moest het de punten delen tegen de club, waar ook Wesley Sneijder bij betrokken is.

De broer van Sneijder, Rodney, was vanwege een blessure niet van de partij. Ook een andere oud prof, Evander Sno, ontbrak. Desondanks was het de ploeg uit de wijk Ondiep in Utrecht, die het betere van het spel had. ,,Wij kwamen niet echt aan voetballen toe. De eindpass was vaak te slordig. Met Martijn Klein Holte (op archief foto)  en Tim van den Ham waren er kleine kansjes'', had Arnold Brehler gezien.

,,Doelman Christian de Haan moest een keer een bal tegen de lat tikken, die daarna overging. Ook waren er nog een paar andere reddingen nodig om de nul te houden'', ging de trainer verder.

,,De tweede helft was beter van onze kant. In plaats van 3-4-3, speelden wij nu 3-5-2. We hadden nu meer grip. Weer wat kleine kansjes. Alleen kort voor het einde had Marco Corba de beste kans van de wedstrijd. Het lukte niet de bal binnen te tikken. Al met al moeten we tevreden zijn met het punt.''

Bennekom bivakkeert nog op plaats vijf. Maar teams als Sliedrecht, De Merino's en LRC, die daaronder staan, hebben minder verliespunten. ,,Niet best'', weet ook Arnold Brehler.

Zaterdag is er de uitwedstrijd bij laagvlieger GRC'14.