• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Advendo'57 baalt van de assistent van SP Teuge

EDERVEEN Advendo'57 kwam bij SP Teuge niet verder dan een 2-2 gelijkspel. ,,Dat zijn twee punten te weinig. Een oorzaak is dat minimaal twee glaszuivere doelpunten onterecht vanwege buitenspel werden afgekeurd'', baalde Jan Fluit.

,,Jaap van Doorn kopte de 0-3 binnen. Hij kwam van achter de man vandaan. Net zoals ook Martijn van den Dikkenberg dat deed, toen het 2-2 stond. De spelers van Teuge gaven het zelf na afloop toe. Debutant Dejan Knevel zag ook een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd worden. Ook hier waren lichte twijfels over.''

Met de straffe wind mee, kende Advendo een goede start. De weer herstelde Jaap van Doorn toonde al snel nog onmisbaar te zijn. De 0-1 kwam uit een voorzet van Marien van Roekel. Van Doorn werd na een half uur ook onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Rik Kelderman benut.

Waar Advendo dus al op 0-3 had moeten staan, maakte Ruben Wientjes op slag van rust de 1-2. En kort na de thee werd het gelijk door Jordy Kamphorst. ,,Een ketser van Django Donker'', had Fluit gezien.

Naast de afgekeurde doelpunten, miste Advendo via Jaap van Doorn, Jan Mulder en Nico van Roekel ook nog wat kansen.

,,Wij hadden vandaag wat afstand van de onderste regionen kunnen nemen'', wist ook Jan Fluit. ,,Volgende week tegen Rood Wit hebben wij een nieuwe kans.''