• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Trein Lunteren dendert door

LUNTEREN De 'Lunteren trein' dendert maar door. Nu werd FC Horst met de niet misselijke cijfers van 0-5 verslagen.

 

,,Een topuitslag'', aldus Bart Schreuder. ,,Het eerste half uur was zeker niet top. Hoewel we via Rick Degenaar (op archief foto) al snel op 0-1 kwamen, ging het moeizaam. FC Horst had zeker haar kansen. Daarna ging het beter. Op slag van rust kwam Jos van Roekel één op één met de keeper en maakte de 0-2.''

 

,,Ik had het gevoel dat dit het breekpunt was. De tweede helft ging het veel makkelijker. Nadat Tom Cozijnsen de onderkant van de lat had geraakt, maakte Van Roekel de 0-3. Via een hele mooie aanval stelde Davy Pol Rick Degenaar in staat de 0-4 te maken. En een geweldige crosspass van Ruben van de Vliert werd goed met de borst mee genomen door Rick, die zijn derde van de middag maakte'': 0-5.

 

,,Onze kwaliteit is op dit moment de breedte van de selectie. Lajos Scholtens en Max Degenaar vielen in, terwijl ik Marco Kints, toch een jongen met hoofdklasse ervaring, op de bank kon houden. En dat accepteert Marco ook'', laat Bart Schreuder weten.

 

Zowel via de tweede plaats op de ranglijst als de derde periode, ligt Lunteren op schema voor de nacompetitie. Over twee weken wacht kampioen Duno in Doorwerth.