• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: PKC maatje te groot voor DVO

BENNEKOM De korfballers van DVO/Accountor hebben het veldseizoen hervat met een nederlaag. In Papendrecht was PKC met 24-14 een maatje te groot.

 

,,Ook al omdat wij in de zaal waren weg geschoten, lag de focus op het verdedigen. Ik moet zeggen dat we zeker de eerste helft de discipline wisten vast te houden en de juiste concentratie er was'', keek coach Jeroen van Brakel terug. ,,Over het feit dat wij er halverwege negen tegen hadden, was ik wel tevreden.''

 

,,Aanvallend was het minder. Wij hadden meer rebounds moeten winnen. Waar PKC vijf tot zes keer kon herhalen, was dat bij ons twee, drie keer. Het schotpercentage was ook te laag. Al met al had ik gehoopt op een minder verschil dan nu op het bord stond van 24-14.'' Bij DVO ontbrak Fleur Hoek vanwege een blessure. De verwachting is dat zij ook de komende weken niet meer in actie komt.

 

PKC staat onbedreigd eerste. KZ/Hiltex en DVO volgen met vier punten achterstand. Daar weer twee punten achter KCC en Top/Quoratio. Die ploeg komt zaterdag naar De Eikelhof. De eerste twee teams plaatsen zich voor de kruisfinale. De veldfinale is zaterdag 17 juni in Bennekom. 

Doelpunten DVO: Brent Struyf (op archief foto) 4, Marijn van den Goorbergh 3, Koen van Roekel 3, Janine van Schie 2, Jose Álvarez Andrés en Senna van den Bos 1.