• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Jongensboek Björn Mol bij Bennekom

BENNEKOM Als A-junior debuteren, goed spelen en ook nog eens scoren. ,,Een jongensboek voor Björn Mol. En ook het verhaal van de wedstrijd'', zei Jürgen Schefczyk na de 0-2 zege van Bennekom bij Vroomshoopse Boys.

 

De ervaren trainer weet ook hoe snel het in de voetballerij in een week kan veranderen. ,,Vorige week was het kommer en kwel. Nu kan ons de nacompetitie haast niet meer ontgaan. De vierde plaats is zeker. En omdat DUNO vijf punten voorstaat in de derde periode met nog twee wedstrijden te gaan, nemen wij de periode van de kampioen over.''

 

Na het echec tegen Hulzense Boys had Schefczyk even met zijn ploeg samen gezeten. ,,Een slechte periode doormaken kan. Maar dan moet je wel in de organisatie blijven spelen en de discipline negentig minuten vast houden. En dan komen de kansen vanzelf wel.''

 

De trainer had vanwege schorsingen en een blessure drie vacatures in zijn defensie. Björn Mol, zoon van assistent trainer Martin, en Roy Versluis vormden het centrale duo. Derek de Bruijn fungeerde als linksachter. ,,Dat heeft goed uitgepakt'', oordeelde de trainer.

 

Bennekom had tegen de nummer 10 Vroomshoopse Boys de overhand. In eerste instantie gingen kansen van Kevin Sissing en Marco Corba er niet in. De net ingevallen Niek van Ginkel (op archief foto)  brak de score open. Björn Mol bepaalde de eindstand op 0-2.

 

Met als gevolg dat nu al stiekem gekeken wordt naar het programma van de competitie. Op basis van de huidige stand komt Bennekom in poule 5 uit.  De winnaar van deze halve poule, speelt dan een tweeluik tegen een andere winnaar, met als inzet een plaats in de hoofdklasse. Dat zouden op dit moment NSC Nijkerk (oude club van Schefczyk) en d'Olde Veste '54 zijn. 

 

Eerst wacht zaterdag Berkum, dat juist bij Bennekom kampioen kan worden. ,,Er is niets erger dan te spelen tegen een ploeg die kampioen wordt. Dat willen wij dus uitstellen'', stelt Schefczyk klip en klaar.