• 1-0

    Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria sluit af met een nederlaag

EDE Ede/Victoria heeft de competitieafgesloten met een nederlaag. VVA Achterberg was met 3-4 te sterk.

 

De winnende treffer viel kort voor het einde. Nadat de Edese ploeg knap was terug gekomen tot 3-3, schoot Renaldo van den Brink vanaf de aftrap raak. ,,De scheidsrechter had nog niet gefloten. Dus had hij doelpunt niet goed mogen keuren'', oordeelde Erdinç Kadioglu. De trainer zag ook dat zijn spelers het er niet mee eens waren. Dat leverde Rameau Heerebout (op archief foto) zijn tweede gele kaart op en Mohammed Messaoui direct rood.

 

Halverwege stond het op de Hoekelumse Eng nog 0-3. ,,Wij waren verdedigend niet scherp genoeg'', vond de trainer. Joris Haver, Samier Moshi en Renaldo van den Brink waren de schutters voor de ploeg van de Edese trainer Jan Jaap van der Poel.

 

,,De tweede helft zijn wij met meer passie en mentaliteit gaan voetballen'', had Kadioglu gezien. Ozan Köse 2x en Heerebout brachten de stand in evenwicht. ,,En zowel voor als na de rust hadden wij een strafschop moeten hebben.''

 

,,Jammer van de 3-4. Een gelijkspel was terecht geweest. Ik heb mijn jongens wel de complimenten gegeven. En VVA wens ik veel succes in de nacompetitie'', aldus de jonge trainer, die tussentijds in november kwam, nadat Mark van Wijk was gestopt en ook interim trainer Mike Denissen niet verder wilde.

 

,,De belangrijkste doelstelling weer te gaan voetballen in plaats van zich bezig te houden met allerlei randzaken is geslaagd. Verder zijn er heel veel wisselingen binnen de selectie geweest. Elke keer ook veel afwezigen. We hebben geroeid met de riemen die we hadden. Het was over het geheel te wisselvallig'', maakt Erdinç Kadioglu de balans op.

 

Hij moet het komend seizoen doen zonder Martin Rozeboom. De topscorer nam afscheid in verband met zijn vertrek met SV Panter. ,,Martin heeft zijn waarde voor Ede/Victoria gehad. Verder deed vandaag Stefano Murgia, een jongen van 15 mee. Van hem gaan we nog heel veel plezier beleven'', sluit Erdinç Kadioglu af. 

Ede/Victoria eindigt de competitie op een tiende plaats.