• Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel' 55 boekt nuttige zege

EDE Blauw Geel'55 boekte een mooie 2-0 zege op het bezoekende Unicum.

,,Natuurlijk ben ik blij met de driepunter. De laatste drie wedstrijden leveren gelukkig zeven punten op. In deze klasse, waarin de ploegen elkaar niet of nauwelijks ontlopen is elk punt belangrijk", opende Blauw Geel' 55 trainer Jan Gaasbeek.

De bij de Edenaren vertrekkende Veenendaler moest tot in blessuretijd wachten alvorens de zege veilig werd gesteld.

,,Unicum is een sterke fysieke ploeg. Je komt na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong door Michael Beekhuizen Archieffoto. Hij profiteerde nadat wij een omschakelingsmoment aangrepen om de gasten te verrassen", keek Gaasbeek terug.

Met de debuterende Kamal Bendadi (ex Fortissimo en FC Jeugd) in de gelederen werd Unicum onder druk gezet. Kans op kans kregen de Edenaren de score naar 2-0 te tillen.

,,Ik heb inderdaad mooie kansen gezien. Simon Kooiman en Wouter Slot gingen samen op de doelman af. Maar de eindpass was net niet goed. Ook Bryan van Loenen had moeten scoren."

BILLEN KNIJPEN In de tweede helft gooide Unicum alles op de aanval.  Met verse krachten en het laatste gedeelte vier spitsen probeerden zij Blauw Geel onder druk te zetten.

,,Dat lukte niet echt. Eigenlijk hebben we maar een kans weggegeven. En die werd door Daan Rijsemus voortreffelijk gestopt", glunderde de trainer.

In blessuretijd eindelijk de ontlading bij de thuisclub. Aziz Ballouk en Bryan van Loenen wisten een perfect uitgevoerde aanval wel af te ronden. Het was Van Loenen die het laatste tikje mocht geven: 2-0.

,,Vrijwel gelijk was het afgelopen. De uitslagen zijn voor Blauw Geel goed. Na onze driepunter nemen we afstand van de P/D-plekken degradatie. De marge is op dit moment vijf punten versus Unicum en AGOVV. Ook in de derde periode, waarin nog een prijsje te verdienen valt, zijn we goed gestart", sloot Jan Gaasbeek af. 

Blauw Geel '55 neemt in de tweede klasse de met Valleivogels gedeelde achtste plaats in. Beide ploegen hebben 24 punten uit 17 wedstrijden. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd bij het op de twaalfde plaats staande Dieren.