• Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Bennekom al met de gedachten bij de nacompetitie

BENNEKOM Bennekom is met de gedachten al bij de nacompetitie. De wedstrijd bij DETO, dat de nacompetitie ingaat voor klassenbehoud, werd met 2-0 verloren.

 

,,Het was een wedstrijd om des keizers baard'', wist ook Jürgen Schefczyk. Voor ons was het belangrijk geen schade met blessures of schorsingen op te lopen. Dat is gelukt. '' Sterkhouders als Kevin Sissing, Martijn Klein Holthe en Mike Peters werden gespaard. Luud Eijkemans, die nog steeds de naweeën van een kruisbandblessure ondervindt, kreeg nog op een afscheid van twee minuten op het veld.

 

Tom Smoes scoorde zowel een keer voor als na de rust. Bennekom was al verzekerd van de vierde plaats in de eindrangschikking. 

 

Bennekom begint dinsdagavond thuis tegen WNC uit Waardenburg. WNC eindigde als derde in de eerste klasse C. ,,Ik ken die ploeg niet. Maar wij hebben iemand gestuurd. Op basis daarvan ga ik het strijdplan bepalen'', aldus de trainer. Schefczyk (op archief foto), die over een complete selectie kan beschikken. Het tijdstip van de wedstrijd is inmiddels vastgesteld op 20.00 uur.  

 

De derde ploeg in de halve competitie is Flevo Boys. Die club won de derde periode in de hoofdklasse B, maar mag deze vanwege de dertiende plaats in de reguliere competitie niet verzilveren. Bij  winst voor Bennekom tegen WNC moet het dinsdagavond 23 mei naar Emmeloord. Bij een gelijkspel of verlies tegen WNC is dat zaterdag 20 mei.  De winnaar van deze halve competitie plaatst zich voor een finale tegen de winnaar van poule 6. Dit tweeluik wordt op de zaterdagen 27 mei en 3 juni gespeeld. Deze komt uit het kwartet: SC Feyenoord, Oude Maas, Buitenpost en Zuidvogels