• Voetballer Marcel van Bruksvoort

    Theo Beumer

Van Bruksvoort en Kooiman keren terug bij Blauw Geel '55

EDE Na een seizoen spelen voor andere clubs, keren zowel Marcel van Bruksvoort als Simon Kooiman terug bij Blauw Geel '55.

De 28-jarige Edenaar Marcel van Bruksvoort keerde vorig jaar na twee seizoenen Blauw Geel '55 juist weer terug naar Advendo, de club waar hij daarvoor altijd speelde. Toch kiest hij ervoor om weer te gaan spelen bij Blauw Geel '55. Dit omdat Marcel sinds kort praktisch naast het sportpark van Blauw Geel '55 woont en voor het hogere niveau.

Simon Kooiman, de 25-jarige middenvelder, woont sinds enkele jaren in Nijmegen. Hij speelde vanaf zijn zeventiende in het eerste. Kooiman was er een jaartje tussenuit en voetbalde in Nijmegen op een lager niveau, omdat het reizen van Nijmegen naar Ede Simon zwaar viel. Het contact tussen speler en club is echter gebleven en na een gesprek met de nieuwe trainer Jan Gaasbeek heeft Simon besloten er komend seizoen weer vol voor te gaan.

Blauw Geel '55 is blij dat beide spelers terugkeren en hun terugkeer betekent tegelijkertijd een kwaliteitsimpuls voor de selectie.