• Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Coach Ivo Martinovic van VVP.

  Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad
 • Theo Beumer/EdeStad

Vallei Volley Prins verliest derby tegen Advisie/SSS 

EDE De derby tussen het Edese Vallei Volley Prins en Advisie/SSS is in een 1-3 zege voor de Barneveldse ploeg geëindigd.

Eip Janssen

Op de 1-3 zege (25-21, 17-25, 12-25 en 23-25) viel niets af te dingen. Dat onderschreven zowel Rik van Solkema (VVP) als Freek Michel (Advisie/SSS).

Hoewel de laatste logischer wijze meer overtuiging uitstraalde dan de verliezende Van Solkemade.

Bij Advisie/SSS straalde Freek Michel van oor tot oor. ,,Dit is absoluut geen gestolen zege. Ik denk dat wij mentaal sterk zijn teruggekomen", ging de spelverdeler verder. Hij had met snoeiharde services een groot aandeel in de zege. ,,Die liepen wel lekker", vulde de spelverdeler bescheiden aan.

Een paar meter verder stond de Edese ploeg de wonden te likken. Het Barneveldse feestgedruis deed in de eigen sporthal De Peppel best zeer.

,Dat klopt. Maar we hebben de overwinning zelf laten liggen. De eerste winst (25-21) was verdiend. Maar daarna zakten we weg", baalde diagonaalloper Rik van Solkema.

STEMPEL De 2 meter 02 lange speler kon na de goede eerste set ook zijn stempel niet meer op het Edese spel drukken. ,,Dit is zo'n wedstrijd die ik graag wil winnen. Als je naar de perspectieven kijkt dan weet je dat SSS een directe concurrent is in de strijd om de zesde plaats.'' 

Maar het lukte Vallei Volley Prins niet in de tweede en derde set door te drukken. In de tweede set namen de gasten al snel een 5-11 voorsprong. Ook een Edese time-out kon het tij niet keren.

,,Geen moment waren we bij machte de opgelopen achterstand goed te maken. De 17-25 met acht punten achterstand was al in de beginfase ontstaan. Ook in de derde set was het al snel 0-6 en 9-19. Twee time-outs waren tevergeefs. Uiteindelijk wordt je afgedroogd met 12-25", haalde Van Solkema zijn herinnering op.  

In de vierde set liep Advisie/SSS al weg naar 2-8. ,,Komen we, hoewel we misschien niet goed speelden goed terug naar 23-24. Maar is het bij onze eigen service 'net niet' en sta je met lege handen", baalde de VVP-speler.

,,We kunnen het alleen ons zelf verwijten dit verlies. Waar het omschakelpunt lag? Ik denk na de winst in de eerste set en de start in de tweede set. Het leek wel of er iets in de ploeg ontstond dat het wel vanzelf zou gaan. Maar dat is nooit het geval en zeker niet in een derby tegen Advisie/SSS", sipte Van Solkema.

NIET FATAAL Hij denkt dat het verlies niet fataal hoeft te zijn. Maar erkent wel dat tegen min of meer gelijkwaardige ploegen, waaronder hij Advisie/SSS rangschikt, de punten dubbel tellen. Handhaving in de eredivisie volleybal is dit seizoen minder gemakkelijk dan voorheen. Ook de daaraan verbonden mogelijke plaatsing voor de kampioenspoule is nog een lange weg.

,,Misschien moeten we daar maar even niet aan denken. De bovenste zes ploegen van de reguliere competitie spelen om het kampioenstoetje. De overige drie ploegen bepalen in een onderlinge competitie wie degradeert", weet Van Solkema.

,,Maar daar wil ik helemaal niet aandenken. Nu is het even balen maar de knop moet om. En daar zal onze coach Martinovic wel voor zorgen. Dat is hem wel toevertrouwd", beëindigde hij zijn terugblik.

Vallei Volley Prins bezet in de eredivisie volleybal de laatste plaats. De ploeg heeft een punt achterstand op Inter Rijswijk. Woensdagavond de tegenstander waaraan de laatste positie kan worden overgedaan.