• Nico de Gouw
  • Nico de Gouw
  • Nico de Gouw

TV Keltenwoud trotse organisator Padel interlands

BENNEKOM Het padelpark van TV Keltenwoud is komend weekeinde (6 tot en met 8 juli) wereldtoneel van de padelkwalificaties.

Op het spel staat voor de nationale padelteams van Duitsland, Zwitserland, Senegal en Nederland uitzending naar het wereldkampioenschappen Padel eind oktober in Paraguay.

Eip Janssen

,,TV Keltenwoud is er trots op gastheer te mogen zijn van deze internationale WK-kwalificatie in Bennekom", opent verantwoordelijk bestuurslid Wiljan Janssen.

De WK-kwalificaties worden georganiseerd door de Nederlandse Padelbond (NPB) in opdracht van de Internationale Padel Federatie (FIP).

,,De NPB heeft voor ons gekozen vanwege de uitstekende locatie met drie outdoor banen. Ook heeft mee gespeeld de ervaring die TV Keltenwoud vorig jaar heeft opgedaan met de organisatie van het finaleweekend NPB-voorjaarscompetitie 2017."

OPENING Wethouder sport Peter de Pater (Gemeente Ede) vrijdagmiddag rond 16.00 uur tijdens de officiële openingsceremonie en na de ploegenpresentatie het startsein.

De andere FIP-kwartfinales zijn of worden in deze zomerperiode gehouden in Gent, Warschau (net als in Bennekom voor Europese en Afrikaanse landenteams), Azië, Australië en Amerika. 

,,Het is een uniek event voor Nederland in de snelst groeiende sport in Nederland. Ons voordeel is tevens dat Bennekom centraal ligt prima te bereiken is zowel met de auto via de A12 maar ook met de trein vanuit Schiphol (via station Ede-Wageningen). Naast het beschikbaar hebben van drie goede padelbanen moet Keltenwoud ook de ploegen en officials huisvesten en begeleiden. Daarvoor hebben we hotels in de omgeving benaderd. Die werkten graag mee", gaat Janssen verder.

Zeven landenteams zijn dus aanwezig tijdens WK-kwalificaties Padel bij Keltenwoud. Senegal is het land dat geen vrouwenteam op de been brengt.

De nationale landenteams bestaande uit acht spelers spelen in wisselende koppels achter elkaar drie wedstrijden. In totaal zijn er 27 wedstrijden tussen vrijdag 16.30 uur en zondag 14.30 uur.

  MISSCHIEN ,,Bij de mannen is Duitsland favoriet, maar misschien lukt het onze nationale selectie toch zich voor het WK te plaatsen. Dan moet Duitsland - Nederland op 8 juli, aanvang 10.00 uur, wel gewonnen worden", kijkt het TV Keltenwoud bestuurslid hoopvol vooruit.

Het zou een beloning zijn voor alle vrijwilligers van TV Keltenwoud, die menig uurtje in de organisatie steken.

,,Het is reclame voor de padelsport maar ook voor ons (TV Keltenwoud, red). Er zijn veel zaken georganiseerd en geregeld voor deze drie dagen. Een belangrijk item in deze moderne tijd is een goede wifiverbinding. Omdat Keltenwoud in het buitengebied ligt en er nog geen glasvezel is er toch een mogelijkheid aangelegd om de wedstrijden live te streamen. Setteo is de applicatie die internationale Padelbond heeft uitgekozen voor Padel. Daar zullen de wedstrijden live te zien zijn zodat ook de mensen thuis waar ook ter wereld kunnen genieten van het spektakel", glunderen Wiljan Janssen en Nico de Gouw (communicatie)

Zij benadrukken dat Padel behalve een leuke sport om te doen ook een mooie kijksport is.

,,Het is een relatief jonge sport. TEZ (Enschede) en La Playa uit Rijswijk hadden als een van de eerste in Nederland padelbanen. Zij leveren dan ook veel spelers aan de nationale teams. Bij de dames is er regionaal talent Kim van Ginkel (LTC Barneveld) ook opgesteld."

TEAMSAMENSTELLING De spelers van het Nederlands padelteam zijn Bram Meijer (TEZ Enschede), Uriël Maarsen (La Playa, Rijswijk), Peter Bruijsten en Berend Boers van Quick Padel uit Oldenzaal, Marcel Bogaart en Wouter van de Ridder (La Playa Rijswijk), Sido Nijholt (Joure) en Jim Kwakkel (TEZ Enschede). Coach is Pjotr van Dalfsen uit Kampen.

Het nationale vrouwenteam bestaat uit de padelspeelsters: Milou Ettekoven (Racketcentrum Houten), Cynthia Dekker (Padel Apeldoorn), Tess van Dinteren (TPC Maaspoort Den Bosch), Kim van Ginkel (LTC Barneveld), Violet Hendriks (Victoria Rotterdam), Marcella Koek, Sabine Schuttelaar en Gabriella van der Willige (allen La Playa Rijswijk). Coach is David Mallenco. Ewan Watson is de chef de Mission.

GRATIS ,,Iedereen heeft gratis toegang op het tennis- en padelpark, Langschoterweg 9 in Bennekom (naast zwembad De Vrije Slag). Er zijn tribunes en zitplaatsen gecreëerd en een overdekte terraslounge", sluit Nico de Gouw af.

Het wedstrijdschema WK-kwalificatie Padel:

Heren:

Vrijdag 6 juli: 

16.30 Duitsland – Senegal 1

18.00 Duitsland – Senegal 2

19.30 Duitsland – Senegal 3

17.00 Nederland – Zwitserland 1

18.30 Nederland – Zwitserland 2

20.00 Nederland – Zwitserland 3

Zaterdag 7 juli:

15.30 Duitsland – Zwitserland 1

17.00 Duitsland – Zwitserland 2  

1830 Duitsland – Zwitserland 3  

16.00 Senegal – Nederland 1

17.30 Senegal – Nederland 2

19.00 Senegal – Nederland 3

Zondag 8 juli:

10.00 Duitsland – Nederland 1

11.30 Duitsland – Nederland 2

13.00 Duitsland – Nederland 3

10.00 Senegal – Zwitserland 1

11.30 Senegal – Zwitserland 2

13.00 Senegal – Zwitserland 3

Vrouwen:

Zaterdag 7 juli:

10.00 Duitsland – Nederland 1

11.30 Duitsland – Nederland 2

13.00 Duitsland – Nederland 3

16.00 Nederland – Zwitserland 1

17.30 Nederland – Zwitserland 2

19.00 Nederland – Zwitserland 3

Zondag 8 juli:

10.00 Duitsland – Zwitserland 1

11.30 Duitsland – Zwitserland 2

13.00 Duitsland – Zwitserland 3