• Martin Markering (links) won wel, maar verspeelde toch de tweede plaats aan Hotze Tette Hofstra.

    Rinus van der Molen
  • Chris van Oosterwijk (links) moest de eer aan koploper John Riksen laten.

    Rinus van der Molen
  • Teunis Bunt (links) moest het hoofd buigen voor Hotze Tette Hofstra.

    Rinus van der Molen

Top drie interne BSV Bennekom maakt geen fout

BENNEKOM Ondanks code rood buiten werd er maandagavond toch geschaakt bij BSV Bennekom. Liefst acht partijen. Ook de top drie van het klassement was present en zij haalden allen het punt.

Dat ging niet zonder slag of stoot. En met name koploper John Riksen moest er tot in de late uurtjes hard voor zwoegen. Zijn tegenstander Chris van Oosterwijk hield hem met wit stevig onder druk en stond beter. Echter, na een uitval van Riksen met zijn toren, speelde Van Oosterwijk te snel zijn koning weg in plaats van de kwaliteit te pakken. Riksen kreeg lucht en won zelf de kwaliteit en niet veel later de partij.

LOPEROFFER Hotze Tette Hofstra speelde met wit tegen Teunis Bunt een loperoffer op h6 en won een paar pionnen. Bunt dacht op dat moment verloren te staan, speelde nog wel lang door tot hij werd mat gezet door dame en paard. Achteraf bleek bij de analyse, dat het loperoffer niet goed was en dat Bunt met een goede pionzet beter stond.

Ook nummer drie Martin Markering kreeg het niet cadeau. Jaap van Donkelaar werd in de verdediging gedrukt, maar kon ontsnappen. Tot schrik van Markering zette hij met zijn dame en loper een tegenaanval op. Daar overspeelde Van Donkelaar zijn hand en offerde zijn loper. Dat bleek eenslechte keuze, want Markering kon net op tijd zijn dame terugtrekken.

ZOET Jan Wouters mocht ook het zoet van de overwinning proeven. Hij won tegen Hans van de Weteringh in het middenspel een paard en kon dit technisch goed uitspelen. Rene Bakker haalde tegen Rinus van der Molen het punt. Bakker verschalkte door een aanval met pionnen door het centrum een stuk.

Sjoerd de Rave moest tegen Teun Alting bijna de hele partij ´achteruit voetballen´. Toch kreeg hij kansen met een ver opgerukte pion. Totdat een blunder hem fataal werd. Gary Dinsbach speelde een degelijke partij tegen Hans Gillet, die vond dat hij eigenlijk kansloos verloor. Jaap Nugteren en Martin Maasse hielden het na een remiseaanbod van Maasse voor gezien in een iets betere stand voor Maasse.

CONTACT BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon 0318-41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal

Stand op kop: 1. John Riksen 515,0; 2. Hotze Tette Hofstra 429,3; 3. Martin Markering 427,0; 4. Teunis Bunt 351,5; 5. Chris van Oosterwijk 334,2; 6. René Bakker 309,3; 7. Benno van der Veen 298,0; 8. Jan Wouters 293,3; 9.Noël Bovens 280,2; 10. Jaap van Donkelaar 261,0.

Bron: BSV Bennekom