• Rinus van der Molen
  • Rini Kreeft

Titelverdediger Martijn Pauw uitgeschakeld in bekerstrijd  

BENNEKOM De laatste clubavond van 2016 bij schaakclub BSV Bennekom stond in het teken van de bekerstrijd. De 1/8-finale werd afgewerkt. Tegelijk vond de twaalfde ronde van de interne competitie plaats.

Dé verrassing in de bekerstrijd was de uitschakeling van titelverdediger Martijn Pauw. Hij zette in de eerste partij Noel Bovens mat. Deze herstelde zich en won de tweede partij. De twee noodzakelijke snelschaakpartijen werden ook een prooi van Bovens. Die toonde zich dit keer daarin meer bedreven.

SNELSCHAAK Spannend was het ook in de confrontatie tussen Martin Markering en John Riksen. De laatste liet zich in de eerste partij verrassen. Riksen trok dat recht in het tweede duel, zodat snelschaken de beslissing moest brengen. Dat werd ook 1-1, maar in de extra partijen won Riksen toch de poet.

In de drie overige gespeelde bekerduels vielen geen verrassingen. Hotze Tette Hofstra won van Gary Dinsbach, Hans Gillet van Ton Suuring en Benno van der Veen van Klaas Ganzevoort. Door de winst van Hofstra en het verlies van Pauw, staat Hofstra weer op kop.

Overigens staat op vrijdag 30 december in denksportcentrum De Commanderij vanaf 20.00 uur het oliebollentoernooi op de agenda. En op maandag 2 januari 2017 wordt de Rapid-competitie vervolgd met de ronden vier tot en met acht.

INTERN Hier werd er ook nog op menig bord  hard gevochten. Zoals door René Bakker (oom) en Martijn Bakker (neef).

Het werd niet een partij van: oom leert neefje schaken. Wel hield oom het lang vol. Echter, toen er een pionnetje werd verspeeld, sloeg neef toe.

Sjoerd de Rave is uit vorm. Ook tegen Jaap Nugteren kon hij geen vuist maken. En dan ging Rini kreeft  onderuit tegen Jan Wouters. Een foutje in het middenspel kostte een kwaliteit.

OSBO  Het derde team herstelde zich in de OSBO-competitie van de super dreun in de vorige ronde.

In Arnhem werd bij het achtste team van De Toren een dikke 5,5-0,5 zege geboekt. Het werd 3-0 door overwinningen van Dick Brehen, Kees van Dijk, en Jaap van Donkelaar. Martin Maasse stelde met zijn remise de winst in de wedstrijd veilig. En daarna scoorden ook Gerhard Bakker en Rinus van der Molen nog.

CONTACT BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn. Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.

De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaalOverige uitslagen interne: Thieme - Martien Smit 1-0,  Van de Weteringh - De Bruin remise, Alting - Hooft 1-0, Bodlaender - Albert Smit remise.

2826: BSV Bennekom 3 herstelde zich tegen De Toren Arnhem 8 via een 5,5-0,5 overwinning

Gary Dinsbach (links) redde het niet tegen Hotze Tette Hofstra.

Daarachter het duel Noël Bovens - Martijn Pauw, met wit.