• Theo Beumer

Technische Commissie Bennekom opgestapt

BENNEKOM De complete technische commissie van voetbalvereniging Bennekom is maandag opgestapt.

Wim van Kessel

,,Er zijn gesprekken gevoerd met het bestuur. Daarin voelen wij niet meer het vertrouwen van het bestuur. Dan rest alleen maar afscheid te nemen'', licht Edo Ophof toe. Naast Ophof, maken ook Hein Oelderik, Rik Gerritsen, Hennie van Brakel en Huibert van Egdom deel uit van deze commissie.

Op de Algemene Ledenvergadering zijn de resultaten van de Technische Commissie ter discussie werd gesteld. Dat laten leden weten, die niet met hun naam in de krant willen, maar wel bij de redactie bekend zijn. Onder meer de resultaten van het eerste elftal, dat op een zevende plaats eindigde. En met een budget dat veel hoger lag dan het gemiddelde budget van een eersteklasser. Ook de degradatie van de B-junioren naar de hoofdklasse kwam ter sprake. Net als de wegloop van een aantal jeugdspelers. Dat hangt weer samen met het feit dat spelers niet meer in het tweede elftal zouden willen spelen.

,,Ik wil daar verder niets over zeggen, omdat het over personen gaat'', aldus Ophof. Die laat weten dat een aangestelde werkgroep de taken overneemt.

Voorzitter Jaap Zomer wilde met zijn reactie zich beperken tot wat op de site van Bennekom staat te lezen: 'Het bestuur betreurt de situatie die ontstaan is. Het bestuur is de leden van de TC dankbaar voor de jarenlange toewijding en inspanning. Hiermee gaat een schat aan ervaring verloren, die node gemist zal worden. Vanuit het bestuur is een werkgroep gevormd die de honneurs waarneemt. Op de korte termijn zijn al onze inspanningen erop gericht om de voorbereiding op het seizoen 2018-2019 in goede banen te leiden.'

In de werkgroep zal een deel van het bestuur gaan zitten onder aanvoering van Jaap Zomer. Het conflict heeft geen consequenties voor de huidige hoofdtrainer Arnold Brehler. ,,Hij heeft juist vandaag officieel zijn contract voor een jaar verlengd.''