• Theo Beumer

Stichting Topvolleybal vraagt faillissement aan

EDE De stichting Topvolleybal Vallei-regio, de stichting achter de Edese volleybalclub Vallei Volleybal Prins (VVP), heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt de stichting op de Facebookpagina van de club.

Eerder werd al bekend dat de stichting in zwaar weer verkeerde en tienduizenden euro's tekort kwam om het lopende seizoen goed rond te kunnen komen. Er kwam vanuit het Veenendaalse VCV, de club waar VVP uit voortkomt, een reddingspoging. Die strandde echter als snel en zo leek het topvolleybal twee weken geleden al uit Ede of Veenendaal te verdwijnen.

Maandagavond trok het Edese bestuur definitief de stekker uit topvolleybal in Ede. ,,Het bestuur van Stichting Topvolleybal Vallei-regio heeft tot haar teleurstelling moeten besluiten om de eredivisie-licentie terug te geven aan de Nevobo (Nederlandse volleybalbond, red.). Daarmee verdwijnt Vallei Volleybal Prins (voorheen Prins/VCV) na heel wat seizoenen van het hoogste niveau. Tevens heeft het bestuur het faillissement van de stichting aangevraagd. Door tegenvallende inkomsten en onvoldoende succes bij de werving van nieuwe sponsoren was er financieel al een moeilijke situatie ontstaan. Nadat in de afgelopen weken diverse reddings-mogelijkheden zijn onderzocht, welke geen van allen tot een levensvatbare oplossing voor de korte en lange termijn leidden, had het bestuur geen andere keuze dan tot dit besluit te komen'', aldus het bestuur in een verklaring.