• Rini Kreeft
  • Rini Kreeft
  • Rini Kreeft
  • Rini Kreeft
  • Rini Kreeft
  • Rini Kreeft

Ster van Sjoerd De Rave stijgt bij BSV Bennekom met stip

BENNEKOM Tien partijen voor de interne en tien partijen voor externe competitie werden maandagavond afgewerkt bij schaakclub BSV Bennekom.

Volle bak dus in denksportcentrum De Commanderij, waar team drie met 3,5-2,5 won van ASV 10 en team vier met 4-0 van Wageningen 7.

Die laatste wedstrijd had een opvallende invloed op de ranglijst intern. Sjoerd de Rave won in redelijke sneltreinvaart zijn partij en steeg daardoor op de ranglijst naar plek drie. Nog nooit vertoond en dus om in te lijsten.

Echter komen nu de echte kanonnen en die schieten met scherp. Opvallend ook dat Rinus van der Molen pal achter De Rave als vierde staat genoteerd. En dit ondanks verlies in de externe wedstrijd. Dat telt niet. Hij krijgt de helft van zijn waarde er bij. Echter, Van der Molen zal in de vijfde ronde ook de kracht van de top gaan ervaren.

In die top staat Martijn Pauw op kop. Hij heeft met de niet moeilijke winst op Wim Thieme een score van drie uit drie. Kampioen Hotze Tette Hofstra  won afgemeten van Teunis Bunt. ,,In het eindspel veel gedwongen zetten. En dat heb ik niet goed gespeeld'', wist Bunt. Door de winst staat Hofstra op 23 punten van de leider. Te verwaarlozen achterstand.

Een mooie zege boekte Chris van Oosterwijk op John Riksen. In diens tijdnood kwam de enige toren van Van Oosterwijk op de damevleugel binnen en die verrichte dankzij pionnenwinst dodelijk werk.

Rini Kreeft smaakte ten kostte van Hans Gillet eindelijk het zoet van de zege. Gillet onderschatte een actie van de toren via de a-lijn. Kostte twee pionnen. En hij ging zetten later mat. Noël Bovens bedacht tegen Harry Verhoef een leuke combinatie op de koningsvleugel. En dat leidde tot mat.

,,Een mooie partij'', vond Bovens van zijn prestatie. Martin Markering dolf het onderspit tegen Martijn Bakker. Hij vond geen verweer meer tegen de aanvalsgolf. En voor het eerst was Anne Venema er dit seizoen. Teun Alting werd zijn tegenstander en die zegevierde.

EXTERN Het derde team leek tegen het bezoekende ASV 10 een grote zege te gaan behalen. Het zag er vrij snel goed uit.

Ook al omdat Martin Maasse op bord 1 na een fout van Theo Koeweiden vrij gemakkelijk won. Dick Brehen sierde zijn eerste optreden in het team op met een remise tegen Henk Schunck.

Waarna BSV Bennekom 3 uitliep naar een tussenstand van 3,5-0,5. Zowel Hans van de Weteringh als Kees van Dijk zegevierden. De eindsprint van ASV, met verlies voor de Bennekommers Rinus van der Molen en Jaap van Donkelaar, kwam te laat.

BSV Bennekom 4 opende de nieuwe competitie met een 4-0 zege op Wageningen 7. De bezoekers kregen geen kans.

Sjoerd de Rave ging tegen Kees van Lenten vol op de aanval en won redelijk snel. Het werd 2-0 door Jaap Nugteren. Hij veroverde pionnen tegen Leendert van der Waal en bracht die ten gelde. 

Joop de Bruin won een stuk van Marc Bruggeman. De Bruin bleef worstelend uit de schaakjes en maakte het prima af. Het werd 4-0 door Sake van der Schaaf. Hij kreeg tegen Mariëlle ten Have een stuk te pakken en stond ineens gewonnen. Zij liet het zich bewijzen, maar ging tenslotte mat.

Overige uitslagen intern

René Bakker -Wouters remise, Van der Veen - Smit 1-0, Hooft - Suuring remise.

Stand op kop intern

1. Martijn Pauw 176,0

2. Hotze Tette Hofstra 159,5

3. Sjoerd de Rave 144,0

4. Rinus van der Molen

5. Chris van Oosterwijk 125,0

6. Wim Thieme 119,5

7. Teunis Bunt 116,0

8. Noël Bovens 111,2

9. John Riksen 111,0

10. Martin Maasse 108,0

11. Kees van Dijk 98,5

12. Rini Kreeft 93,0.

 

BSV Bennekom schaakt elke maandagavond ( rookvrij ) vanaf 19.55 uur in Denksportcentrum De Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom. Nieuwe leden kunnen op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Enige voorwaarde is om 19.55 uur aanwezig zijn.

Inlichtingen bij Rini Kreeft, telefoon ( 0318 ) 41 52 45 of maandag in de speelzaal.De jeugdafdeling start al om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Jan Wouters, telefoon (0318) 41 62 80 of maandag in de speelzaal

 

foto 1: Volle bak bij BSV Bennekom in De Commanderij.

foto 2: Teunis Bunt (rechts) kon het niet bolwerken tegen Hotze Tette Hofstra.

foto 3: De top (links) van BSV Bennekom 3.

foto 4: De staart (rechts) van BSV Bennekom 3.

foto 5: De twee topborden (rechts) van BSV Bennekom 4.

foto 6: BSV Bennekom 4. Links Sjoerd de Rave, wiens ster snel stijgt.