• Theo Beumer/EdeStad

Standen voetbalgala

EDE In de voetbalkrant van augustus werd het al aangekondigd. De plannen om op vrijdag 23 juni 2017 het eerste Edese voetbalgala te organiseren bij Buitenzorg in Ede. Achter de schermen wordt onder auspiciën van de Belangenvereniging Edese Veldvoetbalverenigingen de nodige voorbereidende werkzaamheden verricht. Op die avond worden onder meer de beste speler van Ede, de meest talentvolle speler (tot 21 jaar), beste keeper, beste ploeg, de 3 topscoorders en vrijwilliger van het jaar uitgeroepen.

 

Inmiddels worden vanaf de start van het seizoen wekelijks waarderingen voor de spelers gegeven door de eigen trainer. Hoewel er wat opstart problemen zijn, en er nog wat cijfers moeten worden ingeleverd, kan wel alvast een eerste tussenstand worden gegeven. Daarbij wel de toevoeging dat gekozen is voor een gemiddelde. Om voor het eindklassement in aanmerking te komen dient voor 2/3 van het aantal wedstrijden een waardering/cijfer te zijn gegeven. Daarvoor moet weer minimaal 45 minuten per wedstrijd worden gespeeld. Bij het weergeven van het klassement is er gekozen van de 12 Edese clubs en DTS Ede VR1, de eerste drie spelers per club weer te geven.

 

Ook is er een klassement voor de topscorer. Hierbij geldt dat bij gelijk eindigen degene die op het hoogste niveau speelt, de winnaar wordt. Er wordt geen onderscheid gemaakt in het aantal wedstrijden.

 

Beste speler

1.Marcel van Bruksvoort/ Blauw Geel'55 (8,2). 2.Martien van de Berg/ SDS'55 (8,1) 3.Michael Mulder/ SDS'55 (7,6). 4.Bryan van Loenen/ Blauw Geel'55 (7,5). 5.Henk Groenevelt/SDS'55, Justin Berends/Bennekom, Christiaan de Haan/Bennekom, Bas Pol/Otterlo, Marco van Rooijen/Otterlo, Lars van Wikselaar/Harskamp en Jeffrey Pater/Lunteren (7,3). 12.Tim van den Ham/Bennekom en Michael Beekhuizen/Blauw Geel'55 (7,2). 14.Davy Pol/Lunteren (7,1). 15.Gera op den Kelder/DTS Ede vr., Jeroen Janssen/Otterlo en Roberto Queija Neira/Ede/Victoria (7,0). 18.Jade Hensen/DTS Ede vr., Michel van der Meulen/Edesche Boys, Suze Thung/DTS Ede vr., Lovert Shently/FC Jeugd, Özkan Yilmaz/FC Jeugd, Youness Lahnine/FC Jeugd en Jasper Jansen/Harskamp (6,9). 25.Tom Cozijnsen/Lunteren en Danny Burgwal/Harskamp (6,8). 27.Stefan Geressen/Fortissimo (6,7). 28.Jesper Aben/Fortissimo, Roy Bijsterveld/Fortissimo, Anouar Tmim/DTS Ede, Roderick Coleridge/Ede/Victoria en Marc Rutgers/Ede/Victoria (6,6). 33.Bram Holtman/DTS Ede (6,5). 34.Jaap van Doorn/Advendo'57 (6,4). 35.Wesley van de Kraats/Edesche Boys (6,2). 36.Ferroucci Kleyer/Edesche Boys (6,1), 37.Robin Franken/DTS Ede (6,00), 38.Marien van Roekel/Advendo'57 (5,7). 39.Martijn van den Dikkenberg/Advendo'57 (5,6).

 

Topscorers

1.Marianne van der Schoor/DTS Ede vr. en Jaap van Doorn/Advendo'57 (9). 3.Kevin Sissing/Bennekom (8). 4.laurens Foekens/Otterlo (7). 5.Anass el Hassnaoui/Fortissimo (6). 6.Roy Bijsterveld/Fortissimo, Marco van Rooijen/Otterlo, Jordy Vink/Fortissimo en Kevin Voois/Ede/Victoria (5). 10.Gera op den Kelder/DTS Ede vr., Shently Lovert/FC Jeugd, Wouter Slot/Blauw Geel'55, Ferroucci Kleyer/Edesche Boys, Willeke Pater/DTS Ede vr., Mike Molenaar/DTS Ede, Alvin Broekhuizen/Otterlo en Michiel Jansen/SDS'55 4.